Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Waarom Windows Phone 7 geen Micro-SD slot nodig heeft.

Het grootste gedeelte van de ruimte op je SD kaart wordt meestal gebruikt voor Muziek en Foto's echter de meeste Windows Phone 7 devices hebben geen Micro-SD slot en 'slechts' 8GB geheugen. Waarom? Omdat Microsoft de opslag hiervan een andere manier benadert...hoe werkt dit nu in de praktijk?

Ik ben zelf al eventjes gebruiker van het Windows Phone 7 OS en moest zelf ook even achter de oren krabbelen hoe Microsoft dit heeft kunnen bedenken. Ondertussen ben ik er al aan gewend en zie ondertussen ook voordelen van dit systeem..... Muziek luisteren doe ik tegenwoordig via Zune. Hiermee is het mogelijk stapels muziek (helaas nog weinig Nederlandse) te luisteren. Het is echt verbazingwekkend hoeveel albums en nummers er opgenomen zijn in de Zune verzameling. Jammer is natuurlijk dat het $15,- kost per maand maar als muziekliefhebber vind ik dat niet zo'n bezwaar. Ik koop namelijk een stuk minder CD's sinds ik de Zune Pass afneem dus dit is snel terugverdiend. Tevens is de Zune pass op mijn Xbox te gebruiken die dan weer aan mijn Surroundset gekoppeld zit en op iedere PC en Laptop is het ook te gebruiken. Tevens zijn de eerste tien nummers die je download per maand je eigendom en zullen dus ook na het verlopen van je abonnement gewoon te beluisteren zijn. Daarnaast vond ik het altijd leuk om de vakantiefoto's van mijn laatste vakanties op mijn Device te zetten. Waarmee ook zo'n Gigabyte aan ruimte mee gemoeid was. Ook dit euvel is getackeld omdat ik altijd al al mijn foto's synchroniseerde met Skydrive. Omdat al deze foto's op Skydrive staan is het mogelijk deze overal op iedere PC te bekijken maar ook gewoon in de Picture Hub. Hier zit namelijk een link met Skydrive in.....al mijn foto's (16GB) kan ik zo overal bekijken op mijn telefoon. Eigenlijk is dit dus nog beter dan een geheugenkaart want zodra er foto's op mijn PC staan komen deze via Gladinet Cloud Desktop ook gelijk op Skydrive en zijn dus in mijn telefoon te bewonderen. Tevens zit er een optie in Windows Phone 7 dat elke foto die je maakt standaard ge-upload wordt naar je SkyDrive dus al met al een mooie oplossing om je foto's geback-upt te houden....Gerelateerde artikelen


Windows Phone 'Blue'-update pas in 2014 beschikbaar?

Volgens nieuwe geruchten uit het Microsoft-kamp zal de grote Windows Phone 'Blue'-update, synchroon ontwikkeld met de Windows 'Blue'-update, wellicht pas in 2014 beschikbaar komen. Microsoft wil onder andere de compatibiliteit van API's voor Windows Phone 8 en Windows 8 beter uitwerken voordat aan een uitrol wordt gedacht.

Windows Phone 'Blue' - codenaam voor de volgende generatie Windows Phone-diensten

Microsoft is bezig te werken aan de volgende generatie Windows 8- en Windows Phone 8-updates en producten. De alomvattende codenaam voor deze zaken is 'Blue', en valt te lezen in allerhande vacatures die Microsoft heeft open staan. 'Blue' zal niet alleen voor een complete Metro-interface zorgen op zowel Windows 8 als Windows 8 RT, maar ook voor nieuwe functionaliteiten zorgen.


Reacties


RonH
Member for Life 10177 reacties
10-05-2011 13:39

En werkt dat allemaal snel genoeg online?
Ik kan me voorstellen dat foto's online toch even duren voordat ze weergegeven worden...


Gerke
Member for Life 5059 reacties
10-05-2011 13:46

En al dat online gedoe is nu volgens mij juist de beperking?
KPN heeft de eerste stap gezet, de rest volgt ongetwijfeld en dus worden de datamodellen straks duurder, dan zou ik willen redeneren dat je juist je dataverbruik wilt gaan beperken, in plaats van op deze manier verhogen.

Is dit niet een verkapte poging van Microsoft om de Telecomproviders juist tegemoet te komen en op deze manier weer meer geld te kunnen gaan verdienen aan de gebruikers?

Niet vanwege dataverbruik maar vanwege de belabberde dekking van TMobile heb ik juist alles zoveel mogelijk bij me, zowel Desire als Archos hebben allebeide 16 GByte aan micro-sd extra, en eigenlijk is dat nog te weinig.

En voor wat betreft die foto's, die staan bij mij thuis op mijn NAS en zijn gewoon online te benaderen, zonder dat ik afhankelijk ben van clouddiensten (waar ik de laatste tijd toch al de nodige negatieve ervaringen mee heb opgedaan)


Wullum
Is al aardig op weg 86 reacties
10-05-2011 13:47

De allergrootste vraag is dan natuurlijk of je wilt dat al je data straks "in de cloud" zit, je foto's, documenten enzoverder.

/aluminiumhoedje on
Op basis van bijvoorbeeld metadata van je foto's en gps info (zie iPhone) moet je uiteindelijk redelijk accuraat te "profilen" zijn. De natte droom van overheden en marketeers....
/aluminiumhoedje off


erikvario
Is al aardig op weg 214 reacties
10-05-2011 13:52

ja maar op vakantie (zonder internet)
heb je dus niks bij je, of je moet een veelvoud van de cd prijs betalen voor het internet.
en het lijkt me dat er zeer grote lag onstaat in gebieden met weinig berijk(flats, afgelegen plaatsen e.d.)


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
10-05-2011 13:53

Over het algemeen snel genoeg, ik heb eigenlijk altijd W-Fi aanstaan dus op werk, school en thuis zowieso snel genoeg en geen probleem met datahoeveelheden ophalen. Maar ook via 3G niet zo'n probleem. Het lijkt erop dat Windows Phone 7 de bestanden comprimeert want het werkt behoorlijk snel. Zowieso laadt de Thumb lijst erg snel in zodat je direct naar de goede foto kan scrollen.


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
10-05-2011 13:54

De cloud als alternatief voor on-device storage klinkt cool, maar in praktijk werkt het knudde, zeker voor muziek en video: er zijn veel momenten waarop je internetverbinding er niet is, of te onbetrouwbaar is. De gemiddelde treinreis, Utrecht Centraal tijdens een storing om maar wat te noemen. En dan ga ik het niet eens hebben over vliegen of het buitenland.

Jaap


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
10-05-2011 13:57

@JvanEkris in het buitenland koop ik altijd een lokale simkaart waardoor data gebruik ook niet zo'n probleem is. In Duitsland bijvoorbeeld een Aldi Talk kaartje waarmee je voor vijftien euro vier weken flatfee krijgt en dus gewoon door kan gebruiken. En afgelopen jaar in Frankrijk een Orange Prepaid kaartje gekocht voor d8 vijfentwinting euro twee weken 500MB aan data.

Midden op de veluwe waar ik woon valt de vebrinding regelmatig terug naar GPRS maar muziek streamen gaat eigenlijk altijd vlekkeloos. Snap dat het nog verre van ideaal is en zou zelf ook graag gewoon een Swappable Micro-SD kaart willen zien maar snap hun visie wel.


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
10-05-2011 14:01

?7,99 lees ik net zelfs in DLD http://www.aldi-nord.de/aldi_aldi_talk_95.html


moaske
Member for Life 1985 reacties
10-05-2011 14:30

En daarom hack je er een 32Gb in natuurlijk....muziek en films moeten mee kunnen. Foto's geloof ik wel eerlijk gezegd; op vakantie ben ik ze aan het maken ipv ze te bekijken, en daar vindt de cloud dus echt geniaal (zoals eigenlijk voor bijna alles behalve muziek media)
Het is inderdaad volgens mij ook wel de MS design keuze geweest waarom er zo weinig aan boord zit: three screens and the cloud...remember?


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
10-05-2011 16:25

Mijn 32gb is gecrashed.....maar gebruikte hem eigenlijk ook niet echt (-: standaard 8gb zit weer terug......


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
10-05-2011 17:54

Oorspronkelijk geplaatst door moaske

En daarom hack je er een 32Gb in natuurlijk....muziek en films moeten mee kunnen.


Die 32Gb is alleen muziek. Als ik reis gaat er zo'n 340Gb aan films mee (transcoded films, geoptimaliseerd voor mijn laptop). Dus daar moet ik nog even geduld hebben. Aan de andere kant had mijn Nino 12 jaar geleden 32[u]M[u]B aan boord, dus ik heb goede hoop.
Oorspronkelijk geplaatst door moaske

Foto's geloof ik wel eerlijk gezegd; op vakantie ben ik ze aan het maken ipv ze te bekijken, en daar vindt de cloud dus echt geniaal (zoals eigenlijk voor bijna alles behalve muziek media)


De cloud op zich als ontkoppeld back-up en presentatie medium is een goed concept. Helaas heeft een of andere minder intelligente Microsoft medewerker bedacht dat foto's gedownscaled worden (ondanks die gigantische opslagruimte op SkyDrive) en is die backup dus volledig waardeloos.....
Oorspronkelijk geplaatst door moaske

Het is inderdaad volgens mij ook wel de MS design keuze geweest waarom er zo weinig aan boord zit: three screens and the cloud...remember?


Three screens and a cloud betekent dat je de voordelen hebt, maar mag niet verworden in een extra afhankelijkheid. Dat is gewoon dom ontwerp. Ik heb Android toestellen gezien die volledig onbruikbaar werden als je internet het niet deed. Nu gebeurt dat vaak. In het gemiddelde kantoorgebouw van tegenwoordig zit UV en warmtewerend glas, iets wat ook GSM communicatie volledig blokkeert. En dan houden dat soort dingen dus gewoon op.

Three screens and a cloud betekent dat ik games en video over kan pakken van mijn media center, XBox of PC naar mijn toestel, maar dat mag niet resuulteren in een onbruikbaar device als je internet het even niet doet. Marketplace is een erg goed voorbeeld: veel data staat gewoon lokaal en als ik iets wil kopen doe ik dat gewoon.

Iets onnodig volledig internet dependent maken is gewoon dom. Ontwikkelaars die dat doen moeten gewoon ontslagen worden. Zune music player is daar een slecht voorbeeld van: de artist art wordt live opgehaald en weggegooid als je de artist een tijdje niet afspeelt. Het plaatje is absurd klein in vergelijking met de bak muziek, maar toch wordt hij weggegooid. Gevolg is dat als mijn internet niet werkt, mijn Zune een slechtere experience geeft dan als ik connected ben. Het cachen van het pltaaje is simpel en wordt bij Albumart wel gedaan. Dit is dus geen verrijking van de experience, dat is gewoon dom programmeerwerk.

Jaap


holybear
Community Contactgroep 1208 reacties
10-05-2011 18:43

Op het werk moet je er natuurlijk sowieso niet mee bezig zijn, maar toch:
De verslagruimte op mijn werk is het binnenste deel van een enorm blok beton.
Als ik een collega even iets wil laten zien, zou ik dan dus de ruimte moeten verlaten?
Hmmm.

Geheugen wordt steeds goedkoper, en mobiel internet steeds duurder.
Colour me unamused.


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
10-05-2011 19:15

Oorspronkelijk geplaatst door RobvT

@JvanEkris in het buitenland koop ik altijd een lokale simkaart waardoor data gebruik ook niet zo'n probleem is.


Ik reis daarvoor te veel. Ik zou dan nu met zo'n 30 prepaid kaartjes rondlopen, waarbij meestal die dingen na een tijdje doodverklaard worden. Werkt dus niet.
Oorspronkelijk geplaatst door RobvT

Midden op de veluwe waar ik woon valt de vebrinding regelmatig terug naar GPRS maar muziek streamen gaat eigenlijk altijd vlekkeloos.


Probeer eens in een modern kantoorgebouw of een trein. Of Utrecht centraal of een trein daar naartoe op een dag zoals vanochtend. Je hebt geen verbinding meer omdat de palen spraak voorrang geven.

Tijdens de grote storing van Utrecht een paar maandjes geleden, konden Gerke en ik op Driebergen-Zeist geen enkele verbinding maken. Het was gewoon te druk voor de masten in de omgeving. Daar sta je dan een uur of drie, vier. Zonder informatie. En dan ook nog eens zonder muziek....
Oorspronkelijk geplaatst door RobvT

Snap dat het nog verre van ideaal is en zou zelf ook graag gewoon een Swappable Micro-SD kaart willen zien maar snap hun visie wel.


Als de visie is dat je internet-dependent wordt, is dat fout. Je creert onnodige afhankelijk van techniek die per definitie faalt. Dat is gewoon dom ontwerp.

Hetzelfde geld overigens ook voor de iPad en aanverwante meuk. Archos had 5 jaar geleden al een talet-achtige met 250GB storage space. En dan kom je als Apple dit jaar nog met een miezerige 64Gb voor je topmodel. Daar kun je dus niks mee. Mijn muziekcollectie die ik op mijn telefoon heb staan past er dan op, en dat is het dan. Voor mijn films en series die ik onderweg graag kijk is dat gewoon veel te weinig.

Hot swappeble hoeft wat mij betreft dan ook niet. Swappable bij begin aan het softwarematige leven van het device is al genoeg. Als je hem wisselt en een hard reset krijgt kan ik mee leven. Als ik maar kan upgraden als ik dat nodig acht, dat is wat nodig is.

Jaap


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
10-05-2011 19:17

Oorspronkelijk geplaatst door holybear

Geheugen wordt steeds goedkoper, en mobiel internet steeds duurder.


Zeker als het aan KPN ligt en streaming services ineens populair worden

Goed punt....

Jaap


montfort
Moderator 5437 reacties
10-05-2011 21:58

Oorspronkelijk geplaatst door JvanEkris

De cloud op zich als ontkoppeld back-up en presentatie medium is een goed concept. Helaas heeft een of andere minder intelligente Microsoft medewerker bedacht dat foto's gedownscaled worden (ondanks die gigantische opslagruimte op SkyDrive) en is die backup dus volledig waardeloos.....


Inderdaad een blunder van formaat, komt nog bij dat je een zelf opgenomen flimpje al helemaal niet via de cloud (of zelfs maar internet) van je toestel af kan krijgen....

Oorspronkelijk geplaatst door JvanEkris

Hot swappeble hoeft wat mij betreft dan ook niet. Swappable bij begin aan het softwarematige leven van het device is al genoeg. Als je hem wisselt en een hard reset krijgt kan ik mee leven. Als ik maar kan upgraden als ik dat nodig acht, dat is wat nodig is.


In de US is er toch een WP7 model met zo'n hardware optie uitgekomen? Lijkt me een prima oplossing!


hoekstras
Is al aardig op weg 192 reacties
10-05-2011 22:20

Mooi artikel. Leuk om de cloud kant, icm veel data, te lezen.


moaske
Member for Life 1985 reacties
10-05-2011 22:23

Oorspronkelijk geplaatst door JvanEkris

Bekijk bericht
De cloud op zich als ontkoppeld back-up en presentatie medium is een goed concept. Helaas heeft een of andere minder intelligente Microsoft medewerker bedacht dat foto's gedownscaled worden (ondanks die gigantische opslagruimte op SkyDrive) en is die backup dus volledig waardeloos.....


Ga anders maar eens ff 8 Megapixel foto's door de lucht sturen; dat gaat echt te traag en wordt op termijn veel te duur. Ik hang 'm thuis regelmatig aan de Zune en heb dan een prima fullscale backup. Ik zie het probleem niet...
Sterker nog: even een fotooke Facebooken schiet zo tenminste lekker op en verstookt niet meteen mijn hele quotum.

En waarom zou je in godsnaam film willen kijken op een ding met een scherm van amper 4 inch? Leuk dat het kan, maar daar heb ik een laptop of TV voor... (with ample storage)

Eigenlijk is het idee van synchronisatie misschien nog wel het beste model, zoals je contacten en calendar: staat op zich lokaal opgeslagen, maar wordt met regelmatige interval gesyncht met de cloud...


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
10-05-2011 22:53

Oorspronkelijk geplaatst door moaske

Ga anders maar eens ff 8 Megapixel foto's door de lucht sturen; dat gaat echt te traag en wordt op termijn veel te duur. Ik hang 'm thuis regelmatig aan de Zune en heb dan een prima fullscale backup. Ik zie het probleem niet...


Wat wil je nu? De cloud als backup (en dan moet je ook echt een backup hebben), of je laptop als backup? Want op dit moment is dat kopietje in de cloud niets waard als backup.

Het was geen probleem fullsize backups van foto's te maken met MyPhone. En dat werkt wel perfect: ik kon op een willekeurig moment mijn telefoon verliezen en dan had ik mijn foto's nog. Dat is een goede backup.
Oorspronkelijk geplaatst door moaske

En waarom zou je in godsnaam film willen kijken op een ding met een scherm van amper 4 inch? Leuk dat het kan, maar daar heb ik een laptop of TV voor... (with ample storage)


Waarom, omdat het veel lekkerder kijkt in bed. Thuis is het geen probleem (server streamt wel naar mijn telefoon), maar ik ben geen verhuisbedrijf als ik onderweg ben. Ik wil zo min mogelijk spullen meezeulen.
Oorspronkelijk geplaatst door moaske

Eigenlijk is het idee van synchronisatie misschien nog wel het beste model, zoals je contacten en calendar: staat op zich lokaal opgeslagen, maar wordt met regelmatige interval gesyncht met de cloud...


Dat is het enige model als je er vanuit gaat dat het internet op je telefoon het niet altijd doet.

Jaap


Valcon
Weet de weg 1012 reacties
11-05-2011 09:19

Als reactie op het artikel:
De cloud voor foto's en MP3's op je mobieltje? Dat werkt in praktijk alleen als je overal wifi hebt. In mijn geval dus alleen thuis, want verder moet ik het doen met mijn 1 Mbit/s 3G lijntje. Daar ga ik echt mijn SkyDrive (25 GB propvol) niet over syncen!

Nee, ik zou mijn 16 GB microSD in de telefoon echt niet willen missen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?