Het grootste gedeelte van de ruimte op je SD kaart wordt meestal gebruikt voor Muziek en Foto’s echter de meeste Windows Phone 7 devices hebben geen Micro-SD slot en ‘slechts’ 8GB geheugen. Waarom? Omdat Microsoft de opslag hiervan een andere manier benadert…hoe werkt dit nu in de praktijk?

Ik ben zelf al eventjes gebruiker van het Windows Phone 7 OS en moest zelf ook even achter de oren krabbelen hoe Microsoft dit heeft kunnen bedenken. Ondertussen ben ik er al aan gewend en zie ondertussen ook voordelen van dit systeem…..

Muziek luisteren doe ik tegenwoordig via Zune. Hiermee is het mogelijk stapels muziek (helaas nog weinig Nederlandse) te luisteren. Het is echt verbazingwekkend hoeveel albums en nummers er opgenomen zijn in de Zune verzameling. Jammer is natuurlijk dat het $15,- kost per maand maar als muziekliefhebber vind ik dat niet zo’n bezwaar. Ik koop namelijk een stuk minder CD’s sinds ik de Zune Pass afneem dus dit is snel terugverdiend. Tevens is de Zune pass op mijn Xbox te gebruiken die dan weer aan mijn Surroundset gekoppeld zit en op iedere PC en Laptop is het ook te gebruiken. Tevens zijn de eerste tien nummers die je download per maand je eigendom en zullen dus ook na het verlopen van je abonnement gewoon te beluisteren zijn.

Daarnaast vond ik het altijd leuk om de vakantiefoto’s van mijn laatste vakanties op mijn Device te zetten. Waarmee ook zo’n Gigabyte aan ruimte mee gemoeid was. Ook dit euvel is getackeld omdat ik altijd al al mijn foto’s synchroniseerde met Skydrive. Omdat al deze foto’s op Skydrive staan is het mogelijk deze overal op iedere PC te bekijken maar ook gewoon in de Picture Hub. Hier zit namelijk een link met Skydrive in…..al mijn foto’s (16GB) kan ik zo overal bekijken op mijn telefoon. Eigenlijk is dit dus nog beter dan een geheugenkaart want zodra er foto’s op mijn PC staan komen deze via Gladinet Cloud Desktop ook gelijk op Skydrive en zijn dus in mijn telefoon te bewonderen.

Tevens zit er een optie in Windows Phone 7 dat elke foto die je maakt standaard ge-upload wordt naar je SkyDrive dus al met al een mooie oplossing om je foto’s geback-upt te houden….

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *