Inmiddels is Wifi niet meer weg te denken, even vlug je mail bekijken, de laatste reacties op het forum lezen of misschien gewoon lekker relaxen op het Net? Maarja we zijn onderweg, waar vinden we nu een accespoint? Daarvoor heeft http://www.wardrivemap.nl een oplossing: Print even een kaartje van de omgeving voordat je van huis weggaat en je bent zeker van een internet verbinding.

Een groep wardrivers uit Nederland en Belgie heeft een blauwdruk gemaakt van de draadloze Wi-Fi infrastructuur in Nederland. Op deze site worden deze gegevens geprojecteerd op de kaart van Nederland. Via de kaart is het mogelijk om in te zoomen tot op straatniveau, zodat zichtbaar wordt, wie er een draadloos netwerk heeft, en wie niet.

Door op de kaart te klikken, wordt 1 niveau ingezoomd. Sneller inzoomen kan door op de rechthoekjes te clicken die linksboven naast de kaart staan afgebeeld. Navigeren over de kaart naar Noord, oost, zuid en west kan aan iedere zijde, in het midden. Alle stipjes op de kaart zijn draadloze netwerken, als de muispointer erboven wordt gehouden, verschijnt extra informatie over dat draadloze netwerk.

In de praktijk

Al enkele jaren maak ik gebruik van een draadloze internetverbinding op mijn laptop en PDA. Maarja, onderweg mis ik natuurlijk weer eens mijn bus. Nouja dan kan ik even rustig mijn mail binnenhalen. Helaas is er geen open accespoint te vinden. Al hoewel, ik pak mijn Wardrivemap uit mijn tas en kijk even in welke straat ik op internet kan.

En ja, zonder een meter te ver te lopen vind ik keurig netjes een accespoint zonder mijn Wifiseeker

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *