Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


ZTE gaat in 2e kwartaal 2013 pas Windows Phone 8-toestellen lanceren

Het Chinese ZTE was één van de bedrijven die we mistten als lanceringspartner van Windows Phone 8. Het blijkt dat dit komt doordat ZTE pas iets later dan de anderen Windows Phone 8-toestellen op de markt wil zetten: pas in Q2 van 2013.

De huidige lanceringspartners voor Windows Phone 8 zijn: Nokia, Samsung, HTC en het eveneens Chinese Huawei. Deze bedrijven hebben zich gecommiteerd om zo snel mogelijk nadat Windows Phone 8 beschikbaar is gekomen, om toestellen met dit besturingssysteem op de markt te zetten.

ZTE wil het iets rustiger aan doen. Het heeft reeds twee Windows Phone 7-toestellen uitgebracht, waarvan Pocketinfo.nl op het Mobile World Congress dit jaar een voorproefje heeft gezien (zie foto). De ZTE Tania en Orbit zijn twee mid-range toestellen.

Blijkbaar wil ZTE nog even de kat uit de boom kijken, want Windows Phone 8-toestellen staan pas voor het tweede kwartaal van 2013 in de planning, een goed half jaar later als waar de lanceringspartners van Microsoft zich aan hebben gecommitteerd.Gerelateerde artikelen


Windows Phone 'Blue'-update pas in 2014 beschikbaar?

Volgens nieuwe geruchten uit het Microsoft-kamp zal de grote Windows Phone 'Blue'-update, synchroon ontwikkeld met de Windows 'Blue'-update, wellicht pas in 2014 beschikbaar komen. Microsoft wil onder andere de compatibiliteit van API's voor Windows Phone 8 en Windows 8 beter uitwerken voordat aan een uitrol wordt gedacht.

App-pick: Spotify muziekdienst eindelijk voor Windows Phone 8 geschikt

Het was even wachten, maar weer een 'grote naam' uit de app-wereld heeft eindelijk een werkende Windows Phone 8-app beschikbaar. Muziekdienst Spotify, ook beschikbaar op andere mobiele platformen, biedt gebruikers de mogelijkheid om tegen een tientje in de maand eindeloos muziek te streamen uit een zeer grote collectie artiesten en albums... nu eindelijk ook op Windows Phone 8-toestellen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?