Het Chinese ZTE was één van de bedrijven die we mistten als lanceringspartner van Windows Phone 8. Het blijkt dat dit komt doordat ZTE pas iets later dan de anderen Windows Phone 8-toestellen op de markt wil zetten: pas in Q2 van 2013.

De huidige lanceringspartners voor Windows Phone 8 zijn: Nokia, Samsung, HTC en het eveneens Chinese Huawei. Deze bedrijven hebben zich gecommiteerd om zo snel mogelijk nadat Windows Phone 8 beschikbaar is gekomen, om toestellen met dit besturingssysteem op de markt te zetten.

ZTE wil het iets rustiger aan doen. Het heeft reeds twee Windows Phone 7-toestellen uitgebracht, waarvan Pocketinfo.nl op het Mobile World Congress dit jaar een voorproefje heeft gezien (zie foto). De ZTE Tania en Orbit zijn twee mid-range toestellen.

Blijkbaar wil ZTE nog even de kat uit de boom kijken, want Windows Phone 8-toestellen staan pas voor het tweede kwartaal van 2013 in de planning, een goed half jaar later als waar de lanceringspartners van Microsoft zich aan hebben gecommitteerd.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *