Met al het multimedia geweld dat ons tegenwoordig om de oren vliegt, niet alleen op het gebied van PDA’s maar eigenlijk overal om ons heen, willen we nog wel eens vergeten dat van oudsher de eerste toepassing van een organizer (in welke vorm dan ook) die van het indelen van tijd, het beheren van afspraken, adressen en dergelijke was. De laatste jaren is die benadering nogal naar de achtergrond verdwenen, en wordt er tegenwoordig veelal naar navigatie, MP3 en video afspelen en spelletjes gekeken. Met het recentelijk verschijnen van de nieuwste versies van zowel Pocketinformant als Agenda Fusion, realiseerde ik me ineens dat het misschien eens goed is even een stapje terug te doen, en te kijken hoe een Pocket PC je kan helpen bij het beheren en beheersen van je tijd.

Ik ben in mijn zoektocht naar (goede) methoden om je tijd in te delen gestuit op een interessant artikel van Bruno Figueiredo, die daarin een aantal tips geeft waarmee je een heel eind op weg komt met het indelen en structureren van tijd en werkzaamheden. Uiteraard gaat hij hierbij uit van de gedachte dat wanneer je een Pocket PC hebt gekocht, een van de redenen daarvoor het feit zal zijn dat je jezelf een beetje beter wil kunnen organiseren. Tenzij je hem hebt gekocht om je gadgetfreak status een beetje op te krikken . De volgende tips zijn voor beide doelgroepen bedoeld, aangezien velen onder ons zelfs met een Pocket PC soms nog niet effectief genoeg hun leven ermee weten te organiseren. En eerlijk is eerlijk, zelfs ik, die toch al jaren Pocket Informant enorm intensief gebruikt als het middelpunt van zijn werkende leven, kijk regelmatig even terug op dit artikel om er nog even een keer mee tot de essentie van Time Management terug te komen. Deze tips geven mijns inziens dan ook een goed inzicht in hoe je de Pocket PC effectiever kunt gebruiken.

1. De stenen-in-de-pot theorie
Begin je de dag altijd met het lezen van je favoriete kranten en weblogs, om vervolgens je dag te eindigen met de stress van het niet afkrijgen wat je af had moeten hebben? Klinkt je dit bekend in de oren? Hierbij de stenen-in-de-pot theorie: Begin met het in de pot (je Pocket PC) stoppen van de grootste stenen (alles dat je vandaag af dient te krijgen); stop er dan vervolgens kleinere stenen bij (kleine, terugkerende taken), stop er vervolgens het zand bij (e-mail lezen, Mobiel surfen) en eindig met het water (vrouw of vriendin bellen, boodschappenlijstjes beheren) tot je de rand van de pot bereikt. Wanneer je het in omgekeerde richting probeert zal je zien dat je altijd eindigt met de onmogelijkheid van het afkrijgen van de werkelijk belangrijke zaken, waarbij bovendien het risico is dat je pot overloopt, net zoals je brein en hetgeen dat je daadwerkelijk bereikt. Begin je dag daarom met de grote belangrijke zaken, en eindig in redelijke ontspanning als mailend of surfend of gamend.


PI Calendar

2. Registreer alles
Stop

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *