Er is een korte video opgedoken met de 3D-render van de nieuwe Google Pixel smartphone. Hierop is dus duidelijk te zien wat wij kunnen verwachten van de nieuwste smartphone van Google. Voor de hardware heeft Google wederom besloten om de samenwerking met HTC aan te gaan. Er zijn momenteel een tweetal codenamen in omloop die beide afwijken van specificaties al is het minimaal. Er is dan ook een grote kans dat beide modellen op de markt komen aangezien het enkel om de schermgrootte gaat.

Marlin en Sailfish

Onder de codenamen Marlin en Sailfish zijn beide smartphones in ontwikkeling. De nodige details zijn inmiddels al bekend. Zo zal de Sailfish het kleinste model zijn met een 5 inch touchscreen en vermoedelijk ook de naam Pixel gaan dragen. De Marlin gaat waarschijnlijk de naam Pixel XL meekrijgen en krijgt dan ook een 5.5 inch touchscreen mee. De resolutie van het 5 inch touchscreen is 1920 x 1080 pixels, terwijl wij bij het 5.5 inch touchscreen kunnen rekenen op een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het andere verschil treffen wij in de capaciteit van de accu. Zo beschikt de Sailfish over een 2770 mAh accu, terwijl de Marlin over een 3450 mAh accu beschikt. Dit laatste komt uiteraard ook mede door het grotere scherm. Overige specificaties zullen nagenoeg gelijk zijn en kunnen wij rekenen op 4 GB werkgeheugen, USB-C aansluiting, een 12 megapixels camera aan de achterzijde en voor de selfies is er een 8 megapixel camera beschikbaar. Beide modellen zullen uiteraard voorzien gaan worden van Android 7.0.

Introductie

Het is nog niet exact bekend wanneer Google deze nieuwe smartphones zal gaan introduceren voor het grote publiek. Wel duikt er een datum op van 20 oktober waar volgens meerdere bronnen ook werkelijk de verkoop moet starten. Wij gaan er dan ook van uit dat zowel de Marlin als de Sailfish uiterlijk begin oktober gelanceerd zullen worden. Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend en hier moeten wij dus nog even geduld voor opbrengen.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *