De laatste dagen is veel geschreven over applicaties die niet werken op Windows Phone-toestellen die speciaal toegesneden zijn op de lage specs van Windows Phone 7.5 Refresh/Tango, zoals de recent gelanceerde Nokia Lumia 610. Het is een discussiepunt tussen kwaliteit en kwantiteit: van de meest populaire Windows Phone-apps, draait 6.4% niet op low-end Windows Phone-toestellen.

Omdat de meest populaire apps vaak ook de wat veeleisendere apps zijn, valt het in z'n totaal nog wel mee. Een klein onderzoekje laat zien dat van alle apps in de Windows Phone Marketplace (zo'n 80.000) er slechts 1.6% niet draaien op low-end Windows Phone 7.5 Refresh-devices zoals de Lumia 610. Dit valt nog wel mee tegen de 6.4% van de top 1000-apps.

En daarnaast: veel van de top-apps zijn (grafisch zware) games zoals Angry Birds, The Sims en schietspel Earthworm Jim. Mocht je niet van plan zijn spellen te spelen, dan kun je dus gerust prima uit de voeten met een Lumia 610.

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.