In 2014 zijn ruim 1 miljard Android-telefoons verscheept. Dat komt neer op een aandeel van 81,2 procent op de wereldwijde smartphonemarkt.

Dat meldt onderzoeksbureau Strategy Analytics donderdag.

Het mobiele besturingssysteem van Google was operatief op 1,04 miljard smartphones in 2014. Dat is 33,5 procent meer dan vorig jaar. Het totaal aantal verscheepte smartphones bedroeg 1,28 miljard exemplaren, ruim 30 procent meer dan in 2013 (toen nog 990 miljoen). Hieruit valt te concluderen dat Android harder groeit dan de wereldwijde smartphonemarkt.

Apple

Apple, met besturingssysteem iOS de grootste concurrent van Android, maakte bij de presentatie van haar kwartaalcijfers bekend dat er sinds de eerste iPhone (juni 2007) nu in totaal 1 miljard iOS-toestellen zijn verkocht. Het gaat hierbij om alle apparaten, dus ook iPads en de iPod Touch.

Duidelijk is dat Android veel groter is dan iOS, de OS van Google heeft in 1 jaar dat bereikt waar Apple 7 jaar over deed. Dat verschil komt doordat Android op een veel groter aantal toestellen zit geïntegreerd, waaronder Samsung, HTC, Sony, LG en Huawei.

iOS komt dan ook op een tweede plaats terecht. Het besturingssysteem was in 2014 goed voor 15 procent van der verkopen, wat neerkomt op 192,7 miljoen verscheepte iPhones.

Op nummer 3 staat Windows Phone van het Amerikaanse Microsoft. 3 procent van de toestellen die in 2014 zijn verscheept, draaiden op dit systeem. Daarbij moet wel worden vermeld dat Strategy Analytics pas in 2013 is begonnen met meten. In 2014 zakte het aandeel Windows Phone iets terug.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *