Vandaag heeft de ABN Amro klanten benaderd om mee te doen met een pilot om mobiel betalingen te kunnen verrichten. Onder de naam Wallet moet het dan ook mogelijk worden voor ABN Amro-klanten om mobiel te betalen. Het bericht wordt verspreid via de bankieren-app van de bank en in dit bericht staat een link naar de website van de ABN Amro waar klanten zich kunnen aanmelden voor deze pilot.

Testen

Alhoewel de ABN Amro zelf al zegt dat alles werkt, wil de bank het juist toch gaan proberen onder een grote groep mensen. Er wordt een selectie gemaakt van vijfduizend klanten die de Wallet in gebruik kunnen gaan nemen. Onbekend is wanneer de testfase van start gaat en wanneer de testfase wordt afgesloten, maar uit een verklaring is op te maken dat de bank in ieder geval dit jaar ook wil starten met het ondersteunen van nfc-betalingen. Hiermee wordt de ABN Amro de derde grote bank die dit ondersteunt. Al eerder zijn de Rabobank en de ING met deze tamelijk nieuwe betaalmethode op de markt gekomen en lijkt inmiddels erg succesvol te zijn.

Vereisten

Niet elke klant kan gebruik maken van deze Wallet. Zo wordt enkel nog de smartphones ondersteunt welke op Android werken en hiermee zijn alle iPhone-gebruikers ook direct uitgesloten. Op de iPhone is de benadering van de nfc-chip vanuit een app uitgesloten vanuit Apple. Betaling via nfc werken enkel via Apple Pay, echter deze dienst is nog niet beschikbaar in Nederland. Wallet zal werken op alle smartphones met Android 4.4 of hoger en die uiteraard ook voorzien zijn van een nfc-chip. Uitzonderingen zijn echter de HTC One M7, HTC One M8, OnePlus One, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, LG G3, Huawei Ascend P7 en de Elephone P9000. Waarom deze smartphones niet werken met Wallet is nog onbekend.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

1 Comment

 1. Lex
  16 september 2016 at 07:33

  Geef mij maar de oude “huidige” betaalpas.

  Laatst in het nieuws dat je een nieuwe elektronische pas in aluminiumfolie moet wikkelen dat anders dieven er geld vanaf kunnen jatten. Hoe zit het dan met deze smartphone betalingen tot €25,- dat werkt volgens mij op dezelfde technologie, zijn die dan wel zo veilig?

  Of zijn deze net zo kwetsbaar als die elektronische passen?

  De uiteindelijke doelstelling is het afschaffen van contant geld. Elke elektronische betaling is geregistreerd
  dus controleerbaar en daar draait alles om.

  Als u inkomsten heeft door verkoop van uw eigen eigendommen boven een vastgesteld bedrag dan wil de Belastingdienst dit ook graag weten. Dit word dan gezien als inkomsten en daar moet belasting over betaald worden.

  Papier geld dat is nauwelijks te controleren dus als iemand bijvoorbeeld zijn Auto, caravan, camper of boot verkoopt voor 20.000 en het word contant betaald dan is dit nauwelijks te controleren.

  Vooral de uitkering instanties willen graag hun cliënten in de gaten houden. Zal ik het nog mee gaan maken dat elektronisch betalen volledig het papier geld gaat vervangen?

  Ik denk dat er tegen die tijd dan wel een alternatief betaalmiddel zal zijn al dan niet legaal.