Alcatel heeft zijn eerste smartwatch geïntroduceerd onder de toepasselijke naam, Watch. Volgens eigen zeggen biedt Alcatel hiermee een premium smartwatch aan tegen een betaalbare prijs, maar vooralsnog is de prijs onbekend. Alcatel heeft wel te kennen gegeven dat de prijs beduidend lager ligt ten opzichte van de concurrentie.

Alcatel Watch

Al te veel informatie is nog niet beschikbaar en Alcatel gebruikt enkel een foto om mensen warm te laten lopen in aanloop naar de CES. Naar alle waarschijnlijkheid zal Alcatel hier ook de Watch gaan tonen en zal er ook meer bekend gaan worden. Het lijkt er in ieder geval op dat de smartwatch leverbaar wordt met verschillende bandjes. Wat inmiddels wel bekend is, is dat deze Alcatel Watch verbinding kan maken met Android smartphones en daarnaast extra functies heeft zoals een hartritmesensor en uiteraard zal de smartwatch ook notificaties gaan tonen. Ook de muziekspeler en de camera van een smartphone kan via deze Alcatel Watch bedient worden.

Prijs en beschikbaarheid

Alcatel heeft nog niets losgelaten over een prijs of beschikbaarheid. Alcatel claimt zelf dat de Watch slechts een fractie kost van wat het normaal bij concurrenten kost. Hiermee kunnen wij dus al voorzichtig stellen dat de prijs ronde de € 100,- a € 150,- zal gaan hangen. Ook is nog niet bekend wanneer de smartwatch leverbaar gaat worden en of deze überhaupt naar Nederland gaat komen. Vooralsnog heeft het complete assortiment van Alcatel ook de Nederlandse bodem weten te vinden, dus ook van deze smartwatch verwachten wij dat deze in Nederland leverbaar gaat worden.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *