The PhoneHouse had deze week een ludieke actie in Amsterdam om het startschot te geven aan hun Android-weken: een gigantische Andy is er in een auto gecrasht. Maar zonder gekheid; Android blijkt ook echt het meest gebruikte mobiele OS van Nederland te zijn.

Op de Torensluis had The Phonehouse een auto geparkeerd waar een gigantische Andy in ‘geland’ is. De rokende puinhoop van wat eens een mooie auto was had daar de bekende groene robot achter het stuur zitten. Deze actie was de aftrap van de Android-weken die bij The PhoneHouse zijn begonnen, waarbij de komende weken extra veel aandacht uitgaat naar het OS van Google in de winkels van The PhoneHouse.

The PhoneHouse heeft recent overigens ook een onderzoek onder nederlands smartphone gebruikers laten uitvoeren om te kijken welk OS nu eigenlijk het meest verkocht wordt hier. Dit onderzoek heeft plaatsgevonden onder zo’n duizend smartphone gebruikers, en heeft toch wat verrassende cijfers opgeleverd:
Zo heeft Android de koppositie in handen van 34% van de markt in Nederland (niet echt een heel erg grote verrassing), met op de voet volgend de iPhone van Apple met 21%. Dit laatste is wel een redelijke verrassing, want dat is toch een behoorlijk stuk minder dan de huidige koploper, en dat is wel een anders geweest. Maar de grootste verrassing komt denk ik uit de hoek van Microsoft: in Nederland zijn er namelijk nog maar liefst 17% smartphone gebruikers die met een Windows Mobile toestel rondlopen. Op de vierde en vijfde plaats treffen we verder nog BlackBerry aan (met 16%) en Symbian (met 13%).

Zijn er hier lezers die deze gecrashte Andy deze week hebben gespot in Amsterdam trouwens?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *