Fragmentatie is het favoriete onderwerp van mensen die door de bomen de verschillen in Android-OS’en niet meer zien. De Android Market heeft stilletjes een upgrade ondergaan, welke gekoppeld aan je persoonlijke account kan laten zien of een stukje software goed op je toestel draait of niet.

Met keuze komt fragmentatie. Omdat er zoveel verschillende Android-versies in omloop zijn, en de toestellen afwijkende schermen en specificaties hebben, is het voor Android-programmeurs vaak lastig om compatibiliteit te garanderen voor alle modellen. Android Market maakt het nu voor de gebruiker wat makkelijk, door bij elke applicatie erbij te zetten of het compatible is met de toestellen die jij hebt.

De check gaat middels een koppeling van jouw Google account, en volgens de eerste berichten is het echter niet helemaal mogelijk om handmatig tegen welke devices de applicaties gecheckt worden. Een reviewer die nogal veel toestellen in handen heeft gehad bij CNet klaagt bijvoorbeeld dat hij veel van de toestellen niet meer heeft, maar nog wél in de compatibiliteitslijst van Android Market verschijnt.

Een erg handige feature, mijns inziens, maar het zou inderdaad handig zijn als je zelf de lijst kunt aanpassen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *