Is het je wel eens opgevallen dat hetzelfde mobiele programma op verschillende besturingssystemen er soms erg anders uit kan zien? Is het soms zo dat de ontwerpers op bepaalde besturingssystemen meer aandacht geven aan het uiterlijk dan andere?

De blog Android Gripes is weliswaar een beetje een Android-bash site, maar het is leuk om even te kijken waarover ze precies zeuren. Veel bekende programma’s zijn beschikbaar op verschillende platformen, en volgens Android Gripes zijn programma’s op Android vaak een stuk drukker en lelijker gemaakt dan op Apple’s iOS.

Waarom? En hoe kan dit? Besteden designers meer tijd aan uiterlijk bij Apple’s platform? Zijn de ontwikkeltools voor Apple gewoon beter? Zijn de standaard interface-elementen in iOS mooier gemaakt?

Hieronder zie je drie voorbeelden die zijn aangehaald.  MeeBo IM is een instant messenger. Op Android worden de contactpersonen en groepen nogal klein weergegeven. De Facebook-applicatie ziet er een stuk opgeruimder uit op iOS. En tenslotte heeft de Speedtest-app wat meer

eye candy

op Apple’s besturingssysteem.

Jouw mening graag! Zijn dezelfde rogramma’s op iOS mooier dan op Android? Of is dit fanboy geblaat?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *