Een van de populairste eBook-apps op alle mobiele platformen is de Amazon Kindle-app. Lang hebben we moeten wachten op een Windows Phone 8-versie die gebruik maakt van de hogere beeldschermresoluties van dit nieuwe platform, maar nu is Amazon dan eindelijk overstag gegaan om een voor Windows Phone 8-geoptimaliseerde versie uit te brengen van de Kindle-app.

De Kindle, voor wie het niet kent, is de ontzettend populaire eBook-reader van Amazon. Het is echter ook de benaming voor de tablet-lijn in de vorm van de Kindle Fire, en de Kindle-app die geschikt is voor alle populaire mobiele platformen.

 

Het mooie van de Kindle-app is, dat je toegang hebt tot de enorme boekencollectie van Amazon (Engelstalig de grootste van de wereld) en dat je door in te loggen met je Amazon-account via een functie genaamd Whispersync altijd gesynchroniseerd blijft over al je devices heen. Waar je ophoudt met lezen op een bladzijde op het ene toestel, kun je gelijk weer aan de slag op de andere.

In de Windows Phone 8-versie is de belangrijkste verbetering dat niet alleen 800×480 schermen ondersteund worden zoals op Windows Phone 7, maar ook alle hogere resolutie schermen op de Nokia Lumia 920, HTC 8X en ATIV S van Samsung. De Live Tiles zijn gebleven, alsmede alle (helaas redelijk beperkte) instellingen voor lettertypes.

Download: Kindle v2.0.0.1 (NL Store, Gratis)

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *