Tim Cook (COO bij Apple) is ervan overtuigd dat zijn concurrentie in de smartphone wereld nog steeds bezig is met een inhaalslag om de eerste generatie iPhone te evenaren. Tja, wie zal het zeggen: arrogant of realistisch?

Apple-Steve-JobsApple reageert vrij lakoniek op de anti-iPhone reclames die Motorola’s nieuwe Droid telefoon in de markt moet zetten. De reactie van Apple’s COO Tim Cook was vol vertrouwen: “Wij denken dat men nog steeds bezig is met een inhaalslag om de eerste generatie iPhones die twee jaar geleden in de markt gezet is te proberen te evenaren”. Daarbij wees hij ook op de 85.000 applicaties in de App Store, die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt.

En je kunt ook twisten of het Android 2.0 OS gelijk is aan iPhone OS 1.0 maar Apple vindt nog steeds dat ze de marktleider zijn op innovatie en nieuwe technieken die gebruikers willen. Zo kun je ook twisten of elke smartphone die sinds juni 2007 uitgekomen is een reactie geweest is op de iPhone. En dan gaat het niet om de revolutionaire details maar de combinatie van het hele concept: de manier van web browsen, multitouch, gebruiksgemak en niet te vergeten de App Store die zo’n beetje elke concurrent nu probeert te kopieren. Misschien dat inderdaad juist de App Store en niet de technische details de iPhone tot zo’n enorm succes gemaakt heeft en dat de concurrentie dat nu ook inziet.

Het feit dat ook de iPhone 3GS als warme broodjes over de toonbank gaan geeft Apple het nodige vertrouwen dat ze het wel goed doen en met de aankomende iPhone lancering in China hadden ze toch liever meer voorraad achter de hand gehad.

Tja, wat kun je zeggen van dit soort uitspraken? Arrogant, realistich of juist wereldvreemd? Als ik kijk naar mijn Xperia zie ik toch echt heel weinig overeenkomsten met de iPhone en ik sprak dit weekend nog een Apple fanaat die toch maar een Nokia heeft gekocht omdat hij toch echt een fysiek toetsenbord wilde. Als je kijkt naar de ontwikkelingen om ons heen (WebOS, Android) denk ik toch dat er wel een kern van waarheid in de uitspraken zit, maar ook Apple is er met z’n iPhone nog lang niet, getuige de Winmo Done “please fix the iPone” wensenlijst:

  1. Multitasking
  2. Flash content in de web browser
  3. Draadloze synchronisatie
  4. Verbergen van ikoontjes
  5. Extra signaal (LED) bij gemiste oproepen
  6. Verschillende “home” schermen
  7. snel kunnen uitschakelen van batterijvreters als BT, WiFi etc.
  8. Betere camera met flitser

winmo done

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *