Herinner je je nog dat bepaalde sms’je dat je iPhone zou laten crashen? Goed nieuws voor potentiele slachtoffers van kwaadwillenden: Apple heeft de bug opgelost in de beta-versie van iOS 8.4. Deze update wordt op 30 juni uitgerold.

Problemen

Behalve iPhones, ondervonden ook iPods, iPads, Macs en Apple Watches ondervonden de laatste tijd problemen wanneer het betreffende sms’je de berichten-app overviel. Dat het probleem meteen in de eerstvolgende update gefixt is, weerspiegelt de hoge prioriteit ervan. Dat schrijft Macrumors, die de zogenoemde fix ontdekte.

Zodra je het sms’je ontvangt en opent, loopt je berichten-app vast. En als je telefoon nog ontgrendeld is wanneer je het tekstbericht krijgt, dan moet de iPhone worden herstart. Dan nog werkt je berichten-app niet: door te zorgen dat je telefoon een nieuw sms-bericht krijgt (via bijvoorbeeld je Mac of door je beste vriend lief aan te kijken) is het probleem weer opgelost.

Ook kun je de hulp van Siri inroepen. Vraag haar om de ongelezen berichten te lezen en reageer op die manier op het betreffende sms’je, zodat je toegang krijgt tot de berichten-app en het bericht kunt verwijderen.  Maar zolang de crash-sms bovenaan je berichtenlijst staat, blijven de problemen aanwezig.

Huh? Sms’je?

Afgelopen week waren een aantal iPhone-gebruikers in rep en roer nadat zij het sms’je ontvingen. Het sms’je bestaat uit een paar vage tekens die je nooit ‘per ongeluk’ kunt versturen, dus het was vooral materiaal voor een paar kwaadwillenden.

Bron: Macrumors.com

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *