Met de aankondiging van de Apple iPad 2 is ook iOS 4.3 geïntroduceerd. Deze nieuwe versie zal als een gratis update beschikbaar komen voor je iPhone, iPad of iPod Touch. Nieuw zijn onder andere de hotspot functionaliteit en een nog snellere browser.

De nieuwste versie van het Apple OS voor de mobiele devices is iOS versie 4.3 en er zullen flink wat Mb’s gedownload gaan worden door de 160 miljoen iOS toestellen die in gebruik zijn.

Snellere browser

In iOS 4.3 zijn onder andere de browser onder handen genomen want de Nitro Javascript engine die eerst nog alleen op de Mac computers te vinden was is nu ook onderdeel van WebKit. WebKit is onderdeel van Safari en daarmee wordt de browser nog sneller zelfs bij complexe websites.

iTunes Home Sharing

Nieuw is iTunes Home Sharing waarbij je al je muziek en video via je lokale Wifi netwerk kunt bekijken en beluisteren. Dus alle muziek in je iTunes bibliotheek op je PC of Mac kun je zo streamen naar een iPad, iPhone of iPod Touch.

AirPlay

AirPlay is verbeterd en kon je voorheen alleen specifieke Apple content streamen zoals muziek, video’s en foto’s naar je Apple TV straks kan dat ook met additionele content. Dit betreft onder andere video van apps of website van derden, video’s van de Photos app of previews van de iTunes app. Voor het weergeven van foto’s zijn er nieuwe animaties beschikbaar en heb je video opnames gemaakt met de iPad 2 dan kun je ook die direct op je TV vertonen in combinatie met een Apple TV.

Persoonlijke hotspot

Ook nieuw is de Persoonlijke HotSpot mogelijkheid in iOS 4.3 waarmee je de dataverbinding van een iPhone 4 kunt gebruiken om bijvoorbeeld via je iPad 2 middels Wifi gebruik van te maken. Ook andere devices kunnen een verbinding leggen tot maximaal 5 in een combinatie van 3x een Wifi connect, 2x Bluetooth en 1x USB. Zodra de hotspot actief is kun je dit zien in de status balk waar getoond wordt hoeveel toestellen een verbinding hebben. Elke verbinding is beveiligd met een wachtwoord en de hotspot functie schakelt automatisch uit als deze niet gebruikt wordt.

Wanneer?

iOS 4.3 is geschikt voor de iPad, iPhone (3GS en 4) en iPod touch (3e en 4e generatie) en zal als een gratis update beschikbaar worden gesteld op 11 Maart.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *