De iPad 2 reviewen is minder spannend dan de voorganger die echt iets vernieuwends op de markt bracht. Qua hardware en looks is de iPad 2 ook nog bijna identiek dus hoe goed is de opvolger en is deze het aanschaffen of overstappen waard?

Destijds lieten we de iPad nog voordat deze in Nederland uit was overkomen uit de VS voor een review. Bij de iPad 2 is dat om een eenvoudige reden niet gedaan…..want eigenlijk is er niet heel veel nieuws te melden. De software is namelijk exact hetzelfde en ook de hardware (processor, geheugen, etc.) is bijna identiek met wel wat prettige verbeteringen.

Qua scherm is ook alles gelijk gehouden en is aanraak bediening nog steeds mogelijk via het 9.7 inch scherm (1024×768 pixels) en is vooral het ontwerp op een aantal punten anders. Zijn er dan geen echte verbeteringen? Toch wel want we treffen nu niet ��n maar gelijk twee camera's aan en de processor heeft ook een boost gekregen en alles gaat nog soepeler met de A5 Dual Core CPU. Ook is er nu een gyroscoop aan boord voor nog nauwkeurigere registratie van de positie van de iPad 2.

 

Dus samengevat is de iPad 2 de compactere en iets ronder afgewerkte iPad die sneller werkt en voorzien is van camera's. Toch heeft Apple de lat weer ietsje hoger gelegd en de concurrentie op tablet gebied die langzaam op gang komt heeft er nog een zware taak aan om de iPad 2 te kunnen evenaren.

 


Een mooie vergelijking qua specificaties tussen de iPad en iPad 2 is hier te vinden: Wikipedia

Het uiterlijk

Qua looks valt vooral op dat de zilveren rand bijna verdwenen is in vergelijking met de iPad en aan de voorkant is in de zwarte omlijsting nu een camera terug te vinden. De aan/uit knop zit door de schuine randen ook niet meer bovenop maar net iets meer naar achteren gepositioneerd.

 


 

Bij het vastpakken was het even wennen maar om eerlijk te zijn voelen de afgeronde hoeken wel beter aan en dit zorgt dat de iPad 2 wel iets lekkerder in de hand ligt. Er is op meer plekken iets gewijzigd en dan valt de uitsparing voor de speaker op (gaatjes in de metalen rand) en de SIM kaart locatie is naar boven verplaatst. Wel viel me op dat het verwijderen van het houdertje iets lastiger gaat omdat je niet goed kunt inschatten in welke hoek je de SIM kaart verwijder tool moet houden.. De 3G antenne zit op dezelfde plek waar we ook het zwarte kunstof aantreffen zodat het signaal ongehinderd de antenne kan vinden.

 


 

Andere specificaties

Scherm

We hadden stiekem bij de iPad 2 een Retina scherm verwacht maar wellicht dat de kosten of het batterijverbruik van een dergelijk scherm de reden waren om dit niet te doen. Op zich jammer maar het scherm is nog steeds goed genoeg voor games, email of een filmpje kijken. Wat wel nog steeds een nadeel is dat ook nu weer met een beetje zon het scherm buiten bijna niet meer te bekijken is. Ook viel ons op dat het iPad 2 scherm qua kleuren iets minder mooi is dan de iPad. Er zit een iets meer gelige tint in het scherm en het zwart is net een tikje minder zwart. Wel merk je dat als de helderheid op 50% staat de iPad 2 helderder beeld geeft. Wat anderen ook direct opviel was het feit dat alles net even iets scherper uitzag en ook de kijkhoek is duidelijk beter.

 


 

De Batterij

Bij de introductie werd met nadruk genoemd dat ook de iPad 2 het 10 uur moest volhouden met een opgeladen batterij. Dit ondanks de verbeteringen waaronder de snellere processor. 10 uur blijkt inderdaad haalbaar te zijn en dat zelfs met 3G en wifi ingeschakeld en dat is een prima prestatie. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen wordt duidelijk als je naar het plaatje hieronder kijkt. De batterij neemt maar liefst 49% van de binnenzijde in beslag.


 

De camera aan de voorzijde is nog slechter en op zich wel logisch aangezien deze alleen gemaakt is voor video gesprekken en daarom heeft men gekozen voor VGA resolutie.

 

 


 

Met FaceTime kun je video gesprekken opzetten (wel een Apple only feestje) en bel je op basis van een ingesteld email adres naar een iPhone of Mac gebruiker. Dit gaat verbazend eenvoudig en de kwaliteit van de camera is dan ook goed genoeg voor een gesprek dat alleen via Wifi gevoerd kan worden. Photo Booth is een oude bekende en daarmee kun je leuke foto's maken en deze met diverse effecten vastleggen. De preview is direct zichtbaar bij een gekozen effect en mijn kinderen hebben hiermee altijd veel lol. Geen app waar je de iPad 2 voor zult kopen maar wel leuk om eens mee te spelen.

 

 


 

De cover klikt zichzelf namelijk vast met 2 magneetjes aan de case van de iPad 2 waar ook magneetjes in zijn verwerkt en dat gaat verbazend soepel. De cover open je als het ware als een soort boek en als je deze oprolt cre�er je een handige steun. Zo kun je of makkelijk typen in een lichte schuine hoek of je kunt lekker een filmpje kijken. De magneetjes zijn overigens wel heel sterk en alhoewel we nog geen negatieve geluiden hebben gehoord hierover is het raadzaam�voorzichtig te zijn met je bankpasjes.�Andere handigheden zijn de zachte binnenkant die je scherm een beetje zal oppoetsen en bij het openen en sluiten van de cover gaat het scherm automatisch uit of aan. De cover is verder erg licht en de contouren van de iPad 2 blijven zo toch mooi zichtbaar.

 

 


 

Vergelijk het maar eens met deze Yoobao �iPad case die zeer degelijk is, maximale bescherming biedt en dezelfde functionaliteit kent maar wel de iPad volledig omsluit.

HDMI Dongle

Na deze aanschaf mag je nogmaal je credit card tevoorschijn halen want je wil natuurlijk video en foto's die op je iPad 2 staan op je TV afspelen in HD kwaliteit. Daarvoor kun je de Apple HDMI Dongle kopen voor 39 euro waarmee je dan je TV kunt aansluiten en je kunt tegelijk een Dock Connector aansluiten om de iPad op te laden of te synchroniseren. Alles werkt natuurlijk zoals verwacht prima en een video of foto's bekijken op mijn Philips TV gaat perfect.

 

 


 

Zo zijn er nu wel camera's aanwezig maar moeten we het doen met matige kwaliteit foto's en video. Ook het niet kunnen bellen (nee, er �is ook nog geen iPad Skype App), wisselen van je batterij, gebruik van extern geheugen, ontbreken van standaard USB aansluiting (microUSB) en ontbreken van LED indicator zijn allemaal zaken die nog op een wensenlijstje kunnen. Tot nu toe is deze Apple tablet echter zo een beetje het beste wat er te krijgen is maar moet je voor de meest luxe versie wel 800 euro op tafel leggen. Voor diegene die niet perse zit te wachten op snelheid of de aanwezigheid van een camera is de aanschaf van het vorige model iPad zeker het overwegen waard!

Gegevens

– iPad 2 Wifi 16Gb � 479 euro – iPad 2 Wifi 32Gb � 579 euro – iPad 2 Wifi 64Gb � 679 euro – iPad 2 Wifi +3G �16Gb � 599 euro – iPad 2 Wifi + 3G 32Gb � 699 euro – iPad 2 Wifi + 3G 64Gb � 799 euro

 

Conclusie

De huidige tablet markt komt langzaam los en de lat is door Apple met de iPad hoog gelegd. De iPad 2 is wel minder vernieuwend maar doet er nog een klein schepje bovenop met een compacter en lichter design, snellere processor en toevoeging van camera's. Met deze laatste kun je gebruik maken van FaceTime of je kunt spelen met PhotoBooth. De iPad 2 is inderdaad een stuk sneller dan de voorganger en de batterij levensduur is mede door de flink grotere batterij op 10 uur blijven staan. Het opladen kan echter wel lang duren en er zijn nog wel wat andere kritische puntjes. Zo wordt de iPad 2 geleverd zonder beschermende case of andere accessoires zoals een HDMI connector, ook zijn de camera's aan boord maar van matige kwaliteit. Ook bellen is geen optie (behalve met FaceTime). Toch is de iPad 2 zo een beetje het beste wat er te krijgen is op dit moment en dat mede door het grote aanbod van Apps in de Apple AppStore (jammer en verassend dat er nog geen Skype app voor de iPad is).

Positief

 • Mooi ontwerp dat lekker in hand ligt
 • Prettig en snel reagerend aanraakscherm
 • Snelle response bij alle apps en toepassingen (A5 processor)
 • Batterij levensduur is erg goed
 • Heel veel apps

Verbeterpunten

 • Camera's zijn van matige kwaliteit
 • (Nog steeds) geen mogelijkheid om te bellen met de iPad
 • Wordt "kaal" geleverd dus zonder case of TV adapter
 • Browser zonder Flash ondersteuning
 • Vingerafdruk gevoelig scherm
 • Batterij niet zelf te vervangen/wisselen

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *