Tijdens het recente introductie-event van de nieuwe iPods is ook aangekondigd dat iOS 4.2 er aan komt. Deze versie van het mobiele Apple OS is inmiddels in beta gereleased naar developers.

Een van de nieuwigheden die deze volgende versie van het iOS gaat brengen, is onder andere draadloos printen; wat ze nu dus ook officieel de naam AirPrint hebben gegeven.
AirPrint zal volgens een door Apple uitgegeven persbericht compatibel zijn met huidige en toekomstige ePrint printers van HP, en als goed is ook WiFi-enabled printers van andere fabrikanten in de nabije toekomst.

Nog een nieuwigheid in iOS 4.2 zal de mogelijkheid tot het streamen van media zijn, genaamd AirPlay. AirPlay is een feature-rijke evolutie van het huidige AirTunes.

iPad

Bovendien zal iOS 4.2 ook worden uitgebracht voor de iPad en daarmee de eerste 4.x versie van het OS worden voor de populaire tablet uit Cupertino. En daarmee krijgt de iPad dan de langverwachtte mogelijkheid om te multitasken.
De nieuwe versie die nu in beta naar developers is uitgebracht zal naar verwachting ergens in november voor de eindgebruikers met een iPad, iPhone en iPod beschikbaar komen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *