Apple zal vanaf donderdag prijsverhogingen gaan doorvoeren in de App Store. De prijsverhoging geldt voor elke applicatie die momenteel te koop is via deze winkel. Een exacte reden heeft Apple niet gegeven voor de prijsverhoging, maar vermoedelijk heeft het te maken met de wisselkoers.

Prijsverhoging

Gisteren en vandaag hebben ontwikkelaars vanuit Apple een e-mail ontvangen met daarin de aankondiging voor de prijsverhoging. Volgens Apple zal de prijsverhoging binnen een werkdag zijn doorgevoerd. Welke prijzen nu exact gaan gelden is onbekend, maar vermoedelijk zullen de goedkoopste betaalde apps nu 99 eurocent gaan kosten in plaats van 89 eurocent. De prijsverhoging stond al langer gepland, maar deze prijsverhoging had een andere oorzaak. Volgens de nieuwe EU-wetgeving moeten bedrijven de btw moeten toepassen van het land waar de transactie plaatsvindt. Ook de huidige wisselkoers lijkt een reden te zijn van Apple om de prijswijziging door te voeren.

De gemiddelde prijsstijging zal ongeveer op 10% liggen en de goedkoopste applicatie zal dan 99 eurocent gaan kosten.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *