Inmiddels stromen de geruchten binnen over de nieuwe Apple Watch. Ook is inmiddels duidelijk geworden dat deze nieuwe gadget een losse App krijgt en deze informatie is opgedoken in iOS 8.2.

Apple Watch app

Vooralsnog is de Apple Watch nog niet leverbaar en ook is nog onbekend wanneer dit wel gaat gebeuren. Apple heeft zelf aangegeven dat de nieuwe smartwatch begin 2015 leverbaar zal gaan worden. Volgens bronnen moet de smartwatch in maart op de Amerikaanse markt verschijnen, waarna de Apple Watch in april op de Nederlandse markt zal verschijnen. In de betaversie van iOS 8.2 zijn inmiddels de eerste sporen terug te vinden van een losse applicatie, speciaal voor de Apple Watch.

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de Apple Watch en de komst van deze applicatie maakt het nog meer misleidend. Zo is het onbekend of iOS 8.2 nog voor de introductie van de smartwatch gelanceerd zal worden. Daarnaast lijkt het ook niet duidelijk te zijn of de applicatie vooralsnog dan wel gedownload moet worden of dat het standaard geïntegreerd wordt in iOS 8.2.

Apple Watch mogelijkheden

Veel is er nog niet bekend over de smartwatch van Apple, maar een feit is wel dat de nieuwe smartwatch in het begin enkel notificaties op het scherm toont die direct van de iPhone komen. Er kan dan via de losse applicatie ingesteld worden of er tekstueel gereageerd wordt of standaard met een audiobericht. Ook kan er ingesteld worden welke berichten doorgestuurd moeten worden naar de smartwatch. Het lijkt er ook op dat dit zo blijft en later in het jaar zal Apple ook de deuren open zetten voor ontwikkelaars om applicaties te maken die geschikt zijn voor de smartwatch.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *