Bevestigd door the one and only Apple zelf: de langverwachte Apple Watch ligt vanaf april in de winkels. In september werd de smartwatch officieel aangekondigd, tegelijkertijd met de iPhone 6 en 6 Plus.

‘Ergens in het voorjaar’

Er is lang gespeculeerd over het tijdstip wanneer de Apple Watch eindelijk in de winkels zou liggen. Het enige wat Apple zei, was dat de smartwatch ‘ergens in het voorjaar van 2015′ te koop zou zijn. En dat wordt waargemaakt. Afgaande op de geruchtenmolen van de laatste maanden, zou de verkoop in maart al van start gaan.

De ontwikkeling loopt precies op schema, aldus CEO Tim Cook. “We verwachten om begin april de eerste Apple Watches te kunnen verschepen.” Hij zegt dat hij intussen al een tijd een Apple Watch-variant om z’n pols heeft zitten. “Ik gebruik ‘m elke dag, ik hou ervan en ik kan er al niet meer zonder.”

Precieze verkoopdatum

Wat de precieze verkoopdatum is, is nog niet gezegd. Waarschijnlijk belegt Apple kort na het Mobile World Congress in Barcelona een persconferentie waarop meer details bekend worden gemaakt. Dan weten we ook hoeveel Apple’s nieuwe speeltje precies gaat kosten, aangezien er meerdere varianten van de Apple Watch uitgebracht worden.

Waarschijnlijk zullen de prijzen flink uit elkaar lopen, omdat de varianten groots van elkaar verschillen. Zo komt er een variant van 18-karaatsgoud. Een Amerikaanse juwelier ontwerpt zelfs al een Diamond iWatch.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *