Apple zou aan een iPhone voor opkomende markten als Azië en Latijns-Amerika werken. Daarbij wordt overgestapt van chipmaker Qualcomm naar Intel. That’s quite a thing, aangezien Apple vrijwel altijd Qualcomm-chipsets heeft gebruikt. Dat schrijft VentureBeat op basis van twee bronnen.

Speciale versie

De chip zou geplaatst moeten worden in een speciale variant op de ‘gewone’ iPhone die in 2016 wordt gepresenteerd. De Intel-chip zal in een speciale versie van de iPhone verwerkt worden en vervolgens verscheept worden naar landen met opkomende markten. Apple zou de afgelopen maanden al heel wat trijpen naar München (Duitsland) gemaakt hebben om met Intel te babbelen en samen te werken om deze stap te kunnen realiseren.

Intel-chip

Het zou om de XMM 7360 LTE-chip gaan, die maximaal 450 Mbps internet aan kan en over 4G-ondersteuning beschikt. Volgens analisten maakt de chip indruk op telefoonfabrikanten vanwege het feit dat deze goed gebouwd is, energiezuinig en lekker snel. Een grote stap voor chipmaker Intel, die op dit moment niet veel betekent in de smartphonewereld. Je begrijpt dat zo’n grote opdrachtgever als Apple méér dan welkom is!

Alleen met de Atom Bay Trail-chips heeft Intel een klein marktaandeel bij tablets verkregen. Daarmee richt de fabrikant zich op het lage- en middenklassesegment. Volgend jaar wil Intel de Broxton-chip uitbrengen, die zich op het hogere segment moet gaan richten.

Qualcomm

En Qualcomm dan? De relatie tussen Apple en deze chipfabrikant zou al langere tijd niet zo sterk meer zijn. Het gedeeltelijk kiezen voor een andere leverancier, zou een strategische zet van Apple zijn om meer macht in deze strijd te krijgen. De verwachte, reguliere iPhone van 2016 zou dan ook gewoon een Qualcomm-chip krijgen. Zoals we gewend zijn van Apple.

iPhone 5C

Je bent vast de iPhone 5C nog niet vergeten. Deze moest goedkoper worden – en dat lukte: hij werd honderd euro goedkoper dan de iPhone 5S. De gekleurde, plastic behuizing droeg daaraan mee. Het is gelukt om een goedkopere iPhone te maken, toch gingen er in november 2014 geruchten dat Apple vanaf half 2015 zal stoppen om 5C’s van de band te laten rollen en de resterende voorraad leeg te verkopen. Dat schreef de Taiwanese Industrial and Commercial Times.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *