Vlak voor de CES heeft Archos hun nieuwe line-up voor 2015 bekend gemaakt. De fabrikant komt met vier nieuwe smartphones op de markt en drie nieuwe tablets. Of de smartphones ook naar Nederland komen is nog onbekend, maar de tablets zullen naar alle waarschijnlijkheid wel in Nederland leverbaar gaan worden.

Archos smartphones

De eerste nieuwe smartphone van Archos is de 50 Diamond. Vorig jaar werd er al kort over gesproken, maar toen gaf Archos aan dat de nieuwe smartphone niet eerder dan 2015 in de schappen zou komen te liggen. Nu de CES voor de deur staat was het de verwachting wel dat dit model eindelijk aan het publiek werd getoond. De nieuwe smartphone beschikt over een 5 inch touchscreen met Full-HD resolutie, 2 Gb werkgeheugen, 16 Gb opslagcapaciteit en een 16 megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde treffen wij een frontcamera aan met 8 megapixels. De nieuwe Archos zal ook Dual-SIM ondersteunen en 4G. Deze smartphone is de high-end smartphone van Archos en gezien de specificaties klopt dit ook!

De andere drie smartphones zullen meer in de midrange of zelfs low-budget worden ingezet. Alle drie de modellen beschikken ook, net als de 50 Diamond, over |Dual-SIM support. Het eerste andere model is de 45B Helium 4G met een 4.5-inch 854×480 display, 512MB werkgeheugen, 4GB opslag, een microSD-slot en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De 50b Helium 4G heeft een 5-inch 720p display, 1GB werkgeheugen en 8 Gb opslagcapaciteit. De laatste, de 50c Helium heeft 5-inch 854×480 display en eveneens een 5 megapixel camera.
archos2

Archos tablets

De nieuwe Archos tablets zullen, zoals gezegd, waarschijnlijk wel naar Nederland komen en zijn derhalve nog wel het meest interessant om te benomen. De 70 Helium 4G, de 80b Helium 4G, en de 101 Helium 4G hebben allen 1GB werkgeheugen, 8GB opslagcapaciteit met een microSD-slot, 2 megapixel camera aan de achterzijde met een LED-flitser en een simpele VGA-camera aan de voorzijde. De 70 Helium 4G heeft een 7-inch 1024×600 display terwijl de 80b Helium 4G beschikt over een 8-inch 1280×800 display. De 101 Helium 4G heeft een 10-inch 1280×800 display. Enkel de grootte van de schermen maakt onderscheid tussen de verschillende tablets.
archos3

Prijzen en beschikbaarheid voor deze nieuwe line-up zijn nog niet kenbaar gemaakt. De verwachting is dat dit tijdens de CES wel duidelijk gaat worden.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *