Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Netflix maakt het mogelijk je account te delen, waardoor je samen kunt genieten van films en series. Ontdek welke opties er beschikbaar zijn om dit op een handige en veilige manier te doen.

Toevoegen van extra leden

Het delen van een Netflix-account kan nog leuker worden door extra leden toe te voegen. Dit is vooral handig als je buiten je huishouden iemand anders ook toegang wilt geven tot de eindeloze stroom van entertainment op Netflix.

 1. Voor het toevoegen van extra leden aan je account betaal je 3,99 euro per lid. Dit maakt het mogelijk om samen met vrienden of familieleden die niet onder hetzelfde dak wonen, toch van dezelfde series en films te genieten.
 2. Houd er rekening mee dat bij een Basic abonnement, geprijsd op 7,99 euro per maand, geen ruimte is voor het toevoegen van extra leden. Als je al een Basic abonnement hebt, moet je dus eerst upgraden om gebruik te kunnen maken van deze optie.
 3. Het instellen van extra leden is simpel en rechttoe rechtaan via de instellingen op de Netflix – website of mobiele telefoon app. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op jouw account en navigeer naar ‘Accountbeheer‘ om iemand toe te voegen.
 4. Elk lid dat je toevoegt krijgt zijn of haar eigen unieke profiel. Dit betekent dat hun kijkvoorkeuren en aanbevelingen gescheiden blijven van die van jou, wat zorgt voor een persoonlijkere kijkervaring.
 5. Je kunt elk moment besluiten om een lid weer uit jouw account te verwijderen. Ga terug naar ‘Accountbeheer’ en selecteer de optie om een gebruiker te verwijderen wanneer jullie wegen zich scheiden of als ze hun eigen account willen starten.
 6. Voor gezinnen of groepen die graag hun favoriete series en films delen maar niet in hetzelfde huishouden wonen, biedt deze functie een prachtige oplossing zonder de noodzaak voor meerdere losse abonnementen.

Om jouw kijkplezier veilig te houden tijdens het delen, zijn er belangrijke stappen die je moet volgen voor veiligheid en privacy binnen jouw Netflix-account.

Het overzetten van een Netflix-profiel

Naast het toevoegen van extra leden biedt Netflix ook een flexibele optie voor het overzetten van een profiel. Dit is bijzonder handig wanneer je besluit dat het tijd is voor een eigen account of wanneer je jouw instellingen en voorkeuren wilt delen met iemand anders. Hier volgt hoe je deze functie effectief gebruikt:

 1. Kies eerst in het Netflix – menu de optie ‘Account’. Dit brengt je naar een scherm waar je verschillende accountinstellingen kunt aanpassen, inclusief profielbeheer.
 2. Zoek vervolgens de sectie ‘Profielen’ op deze pagina. Hier zie je alle huidige profielen die aan het account zijn gekoppeld.
 3. Selecteer nu het profiel dat je wilt overzetten. Deze stap is cruciaal om te zorgen dat al jouw opgeslagen voorkeuren, zoals kijklijsten en aanbevelingen, behouden blijven.
 4. Na selectie krijg je de optie te zien om een profiel over te zetten naar een nieuw of bestaand account. Netflix maakt dit proces eenvoudig door heldere instructies te geven.
 5. Indien je kiest voor overzetten naar een nieuw account, volg dan de stappen om een nieuw Netflix – account aan te maken. Hierbij worden al jouw gegevens uit het oude profiel meegenomen.
 6. Voor overzetten naar een bestaand account voeg je simpelweg de gegevens van dit account toe en bevestig je de actie.
 7. Controleer ten slotte of alle gegevens correct zijn overgezet en pas indien nodig instellingen aan via ‘Account’ > ‘Profielen’.

Dit proces stelt gebruikers in staat om hun persoonlijke Netflix-ervaring mee te nemen, zelfs als ze van account veranderen, wat zowel flexibiliteit als gebruiksgemak biedt zonder dat favoriete series of films verloren gaan.

Het Netflix-abonnement: Verschillende opties en kosten

Een gezin kiest Netflix abonnementen op de laptop.

Het kiezen van het juiste Netflix-abonnement hangt af van je kijkbehoeften en budget. Hier volgt een overzicht van de verschillende opties en de bijbehorende kosten.

AbonnementstypeKwaliteitSchermen tegelijkKosten per maand
BasisStandaard Definitie1€7,99
StandaardHigh Definition2€11,99
PremiumUltra High Definition4€15,99

Elk abonnement heeft zijn eigen voordelen, van de kwaliteit van de video tot het aantal schermen waarop je tegelijk kunt kijken. De keuze hangt volledig af van persoonlijke voorkeur en hoeveel mensen van het account gebruik zullen maken. Houd er rekening mee dat vanaf begin 2023 de kosten voor het delen van een Netflix-account buiten het gezin extra duurder worden, met in Nederland en België een meerprijs van €3,99 per extra lid. Dit is belangrijk om te overwegen bij het kiezen van je abonnement en het plannen van het delen van je account.

Voordelen en overwegingen bij het delen van een Netflix-account

Een gezin kijkt samen naar Netflix in de gezellige huiskamer.

Het delen van een Netflix-account binnen één huishouden komt met aanzienlijke voordelen. Je bespaart geld doordat je niet voor meerdere abonnementen hoeft te betalen. Iedereen kan genieten van de uitgebreide bibliotheek vol films, series en documentaires, zonder extra kosten.

Bovendien stimuleert het samen kijken naar series of films de familieband en creëert het gezamenlijke kijkervaringen die voor leuke gespreksstof zorgen.

Er zijn echter ook belangrijke overwegingen. Netflix heeft aangekondigd het delen van accounts buiten het gezin duurder te maken, wat betekent dat extra kosten kunnen ontstaan als je buiten je huishouden deelt.

Dit vraagt om zorgvuldige afweging en mogelijk het instellen van duidelijke afspraken tussen alle gebruikers. Het is cruciaal om de regels van Netflix in acht te nemen om te voorkomen dat je account onverwachts wordt beperkt of geschorst.

Zo blijft de pret van het streamen ongestoord voortduren.

Stappen voor het veilig delen van een Netflix-account

Veilig het delen van een Netflix-account vergt enkele voorzorgsmaatregelen. Hier volgen stappen om toe te passen en problemen te voorkomen.

 1. Zorg ervoor dat alle gebruikers in hetzelfde huishouden wonen. Netflix staat delen binnen één huis toe.
 2. Update regelmatig je wachtwoord. Dit verhoogt de beveiliging van je account.
 3. Maak aparte profielen aan voor elke gebruiker. Zo blijven aanbevelingen en kijkgeschiedenis persoonlijk.
 4. Voeg geen mensen buiten je huishouden toe zonder extra kosten te overwegen, omdat Netflix overweegt hier extra voor te gaan rekenen.
 5. Wees op de hoogte van Netflix’s plannen om het delen van accounts strenger te controleren en bereid je voor op mogelijke verificatiecodes.
 6. Deel nooit je inloggegevens via onveilige kanalen zoals sociale media of e – mail.
 7. Houd rekening met de bezwaren van de Consumentenbond tegen eventuele extra kosten en blijf geïnformeerd over wijzigingen in het beleid.

Volgende, ontdekken we hoe verschillende Netflix-abonnementen invloed kunnen hebben op jouw mogelijkheden tot accountdeling.

Conclusie

Netflix maakt het delen van accounts strikter, maar biedt tegelijkertijd opties om dit binnen de regels te doen. Extra leden toevoegen en profielen overzetten zijn praktische manieren om binnen je budget te blijven en toch te genieten van je favoriete series en films.

Deze stappen zorgen ervoor dat iedereen zijn eigen kijkervaring kan personaliseren zonder in te boeten aan gemak of toegankelijkheid. Voor gedetailleerde instructies en meer informatie kun je altijd terecht bij het Netflix Helpcentrum.

Laten we deze richtlijnen omarmen om samen van een ononderbroken streamingservice te genieten, terwijl we eerlijk blijven tegenover de makers van onze geliefde content.

Veelgestelde Vragen

1. Mag ik mijn Netflix-account delen met anderen?

Ja, je mag je Netflix-account delen, maar binnen de grenzen die Netflix stelt. Dit betekent dat je jouw inloggegevens kunt delen met mensen in jouw huishouden.

2. Hoe kan ik een profiel overdragen aan iemand anders?

Netflix biedt de mogelijkheid om een profiel over te dragen. Dit houdt in dat je de kijkgeschiedenis en aanbevelingen van een profiel kunt behouden terwijl je het toegankelijk maakt voor een andere gebruiker.

3. Werkt Netflix account delen op alle apparaten?

Ja, het delen van een Netflix-account werkt op alle apparaten die Netflix ondersteunt, inclusief iOS- en Android-apparaten, evenals op streaming video platforms zoals Google Play Store en Disney Plus.

4. Is er een limiet aan het aantal mensen waarmee ik mijn account kan delen?

Netflix stelt limieten aan het aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken, afhankelijk van je abonnementstype. Dit bepaalt indirect met hoeveel mensen je jouw account kunt delen.

5. Wat gebeurt er als ik de regels voor het delen van mijn Netflix-account overtreed?

Netflix gebruikt cookies en andere technologieën om ongeautoriseerd accountgebruik te detecteren. Als ze merken dat je account op een manier wordt gebruikt die tegen hun beleid ingaat, kunnen ze maatregelen nemen zoals het beperken of sluiten van je account.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen