ASUS heeft vandaag in India de Zenfone Max gepresenteerd: een 5,2 millimeter dikke telefoon met een flinke accu van maar liefst 5000 mAh. Meestal zijn toestellen met zo’n accucapaciteit een stuk dikker. De ASUS Zenfone Max heeft een 5,5 inch scherm en beschikt over een Snapdragon 410-processor met 2 gigabyte werkgeheugen.

Specificaties

ASUS kondigde het toestel vandaag aan op een evenement in India. Daarbij is nog niet zo gek veel bekendgemaakt over de Zenfone Max. Wel duidelijk is dat het toestel een 64-bits Snapdragon 410-processor onder de motorkap heeft zitten. Deze klokt maximaal 1,3 GHz en heeft 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Het scherm 5,5 inch groot en voorzien van Gorilla Glass 4. Op de achterkant van de Zenfone Max zit een 13-megapixelcamera met dual LED. Deze beschikt over laserautofocus en een f/2.0 lens. Op de voorkant vinden we een 5-megapixelcamera. In totaal is het toestel slechts 5,2 millimeter dik.

Verder is het toestel voorzien van dual-sim en 4G-ondersteuning. Zo uit de doos draait het toestel op Android Lollipop. Alles in zijn geheel wordt het dus gevoed door een flinke accu van maar liefst 5,000 mAh.

In oktober wordt de Zenfone Max in India uitgebracht. Dan worden ook de verdere specificaties en de adviesprijs duidelijk. Of het toestel een Europese release krijgt, is vooralsnog onduidelijk.

asus-zenfone-max-announced

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!