Jim Balsillie en Mike Lazaridis, de twee topmannen van RIM, de maker van de BlackBerry-toestellen, treden af. De druk op hen om af te treden was al een tijd gaande. Beiden hadden ze een dubbelrol als directeur en lid van het raad van bestuur van het Canadese bedrijf, maar daar komt nu verandering in.

RIM zit al een tijd in een neerwaartse spiraal. In vele marktden kunnen de BlackBerry-toestellen en -diensten het niet opboksen tegen iOS en Android, terwijl na het matig ontvangen BlackBerry Playbook-tablet ook de ontwikkeling van het volgende generatie BlackBerry-besturingssysteem ook niet lekker loopt. Het aandeel RIM is nu dan ook 70% minder waard dan een jaar terug.

Aandeelhouders schreeuwden dan ook al eerder om het aftreden van zowel Balsillie en Lazaridis, en daar geeft het duo nu gehoor aan. Volgens Lazaridis heeft het bedrijf ''een nieuwe fase van groei'' bereikt en is daarmee de tijd rijp voor hem en zijn mededirecteur om een stap opzij te doen. Beiden blijven wel in hun functie als lid van de raad van bestuur.

De opvolger van het duo is de Thorsten Heins, te zien op de afbeelding hieronder, die sinds december 2007 in dienst is van RIM, en eerder voor Siemens heeft gewerkt. Grote vraag is nu: zal het onder zijn leiding beter of slechter gaan met RIM?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *