OAls we de geruchten mogen geloven krijgt de volgende generatie iPhones een verbeterd touchscreen en een 12-megapixelcamera. Ook zou er een roségoudkleurige editie uitgebracht worden.

Gezien het feit niet elk jaar een compleet nieuwe iPhone gepresenteerd wordt, rekenen we op een soort iPhone 5s-editie die Apple aan het grote publiek zal tonen. Dat gebeurt gebruikelijk in september.

De geruchten

Er zou een camera van 12 megapixels geplaatst worden. In ieder geval een stuk beter dan de 8-megapixelcamera die we nu tegenkomen in de iPhone 6. En Apple zou ook een roségoudkleurige editie uit willen brengen: een goudkleurige iPhone met een roze tintje. Kek toch?

De Plus-variant van de nieuwe iPhone zou een saffieren scherm hebben. Dat is stevig, krasbestendig glas. We weten allemaal wel hoe je display eruit ziet als je je iPhone op een stenen vloer laat vallen, uitzonderingen daargelaten. Eerder werd al gezegd dat Apple deze techniek in de iPhone 6 (Plus) wilde gebruiken maar dat dit plan uiteindelijk uitgesteld werd door het faillissement van leverancier GT Advanced.

En eerder

Ook werd eerder bekend dat Apple de techniek Force Touch toe te passen in de nieuwe generatie iPhones, die we al kennen van de Apple Watch. Dankzij deze techniek weet de iPhone hoe hard je op het scherm drukt, en daarmee kan je het bedienen van je telefoon interactieve maken.

Daarnaast zou er een 4-inch iPhone op komst zijn, naast de 4,7- en het 5,5 inch-model. Onlangs deed Apple namelijk een megabestelling bij Sony voor camerasensoren waardoor laatstgenoemde in problemen kwam met leveringen aan andere telefoonfabrikanten.

Ook zijn er geruchten over de chipset: onder de motorkap van de opvolgers van de iPhone 6 en 6 Plus zou een nieuwe Apple A9-processor draaien. Daarbij zou het werkgeheugen verdubbeld worden van 1 naar 2 gigabyte.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *