Op de Android Developer website vinden we de bezoekersstatistieken tegen van de Google Play Market van de afgelopen 14 dagen. Eén van de meest representatieve cijfers die je kan vinden qua Android software versies. Hieruit blijkt dat ondertussen 3,9% van de Android devices al op Ice Cream Sandwich software draaien.

verkoopandroid.pngverkoopandroid2.png

Ook terug te vinden dat het grootste deel van de devices nog op 2.3.* Gingerbread draait. Dit zijn dan ook nagenoeg alle devices die vorig jaar op de markt zijn gekomen en het zal nog even duren voordat Ice Cream Sandwich de boventoon zal voeren.

HTC, Samsung en Sony (Ericsson) zullen voor verandering gaan zorgen in deze cijfers, want allen zullen het gros gedeelte van de door hun in 2011 uitgebrachtte devices updaten naar Ice Cream Sandwich. Mooi voor de gebruikers dat de fabrikanten deze "oude" devices up-to-date blijven houden….de HTC Sensation serie  is afgelopen week al begonnen met de uitrol hiervan.

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *