Bill Gates, oprichter van Microsoft, heeft in een vraaggesprek nogmaals bevestigd dat Windows en Windows Phone naar elkaar toe zullen groeien. Hoewel Gates in het dagelijks leven zich niet meer met Microsoft bezig houdt, maar met zijn filantropische Gates Foundation, houdt hij zich nog altijd op de hoogte van de ontwikkelingen bij Microsoft, en heeft ongetwijfeld nog een belangrijke adviserende taak.

Dat Windows voor de desktop en Windows Phone naar elkaar zouden groeien, was al eerder bekend. Dit is dan ook de reden waarom Windows Phone 7 in principe een soort 'tussenpaus' is geweest: pas in Windows Phone 8 en Windows 8 wordt er gebruik gemaakt van dezelfde kern binnen de software, waardoor het uitwisselen en ontwikkelen van applicaties voor beide platformen makkelijker wordt.

In een vraaggesprek bevestigt Bill Gates deze ontwikkeling, en vertelt dat dit in de toekomst alleen maar sterker wordt, en de grenzen tussen een 'mobiel' Windows Phone en een 'desktop' Windows Phone alleen maar zullen vervagen. En enkele opmerkelijke uitspraken: Gates gelooft dat tegen 2016 Microsoft zo'n 27% van de tabletmarkt in handen zal hebben, maar slechts ongeveer 14% van de smartphonemarkt. Microsoft denkt dus dat er in de jongere tabletmarkt beter te scoren valt dan de enkele jaren oudere mainstream smartphonemarkt, die momenteel gedomineerd wordt door Apple en Google.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *