Het gaat niet goed met RIM: de verkopen vallen tegen, en het marktaandeel daalt met een flinke vaart, zoals ook lotgenoot Symbian ondergaat. Desalniettemin is het bedrijf bezig met BlackBerry OS 10. Hiervan zijn screenshots uitgelekt: zien we hierin wat Windows Phone Live Tile-inspiratie?

De beste complimenten die je concurrenten kunnen uitdelen, is het na-apen van je ontwerpen, nietwaar? Dan is het wel leuk om te zien dat BlackBerry OS 10 gebruik gaat maken van grote tegels op de homescreen, die wel iets weg hebben van de Live Tiles van Windows Phone 7. Ook bij BlackBerry kunnen de tegels gepersonaliseerd worden, en er live data op afgelezen worden.

In feite zijn Live Tiles gestandardiseerde 'Widgets', zoals je die bijvoorbeeld bij Android ziet, maar omdat alle Tiles hetzelfde formaat hebben, zal het er nooit als een bonte boel uit zien zoals je dat soms bij Android hebt. Deze les heeft RIM, zo lijkt het, ook geleerd voor hun opkomende BlackBerry OS 10.

Desalniettemin laten andere foto's zien, dat BlackBerry de iOS/Android-esque stijl van rijen iconen voor applicaties ook behouden heeft.

via: CrackBerry.com

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *