Blackberry heeft een nieuwe smartphone toegevoegd aan hun bestaande reeks. De nieuwe Leap zal in het middensegment van de smartphone terug te vinden zijn. Het nieuwe model beschikt onder andere over een 5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels en de Leap moet in april al leverbaar gaan worden. Daarnaast toonde Blackberry ook nog een slider-phone aan het publiek op de MWC, echter overige informatie ontbreekt vooralsnog.

Techniek

De nieuwe Leap wordt uiteraard weer voorzien van het bekend Blackberry OS. De nieuwe Leap moet vooral de zakelijke markt gaan aanspreken die graag een standaard smartphone wenst, maar toch het gemak van de Blackberry diensten. De Leap is voorzien van een 1.5 GHz processor en deze wordt bijgestaan door 2 GB werkgeheugen. Voor de opslag van documenten of media is 16 GB beschikbaar, maar dit kan eventueel ook nog verder uitgebreid worden. Aan de achterzijde treffen wij een 8 megapixel camera aan en aan de voorzijde heeft de Leap een 2 megapixel camera. De Leap is voorzien van een extra zware accu waardoor, volgens Blackberry, deze smartphone het ruim 25 uur kan volhouden bij zwaar gebruik. Uiteraard moet dit in de praktijk nog werkelijk ondervonden worden.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Leap komt in april op de Nederlandse markt en krijgt omgerekend een adviesprijs mee van € 299,-.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *