Vroeger, voor de opkomst van de mainstream chatprogramma’s, konden doven en slehcthorenden al met elkaar ‘chatten’ via de teksttelefoon. De Nederlandse softwarebouwer AnnieS heeft nu iets voor de Blackberry ontwikkeld.

Het bijzondere destijds aan de teksttelefoon was tweeledig: hoewel ‘chatten’ via een Instant Messaging-programma nu als heel normaal wordt gezien, zaten doven en slechthorenden al jaren voordat andere mensen dat deden met elkaar te ‘praten’ door teksten naar elkaar te typen over de analoge telefoonlijn. Daarnaast was het bijzondere eraan dat je de ander gewoon kon ‘opbellen’ ermee, zodat je niet steeds hoeft te wachten wanneer de ander nou online komt.

Het Nederlandse bedrijf AnnieS ziet, ondanks de opkomst van SMS en Mobiel IM, toch nog brood in een moderne teksttelefoon. Het bedrijf heeft daarvoor Blackberries aangewend. Met zo’n ‘teksttelefoon’ van AnnieS kun je communicatie tussen teksttelefoons, PC’s en Blackberries mogelijk maken.

Voor geïnteresseerden houdt het bedrijf enkele demonstratieavonden door het hele land.

Met dank aan RolfSMIT voor de submit!

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

1 reactie

  1. 22 augustus 2018 op 13:43 — Beantwoorden

    Ik ben eigenlijk op zoek naar een telefoon annex fax? Die zijn heel moeilijk nog te krijgen. Gaarne wat meer info over de tekst-telefoon a.u.b.? zijn ze er ook in wat grotere lettertypen te koop? En wat is de prijs hiervan?
    Met vriendelijke groet, G.Jonk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *