Voor RIM is het pompen of verzuipen met de BlackBerry-lijn. Waar de BlackBerry's aan het begin van deze eeuw nog ontzettend populair waren, heeft het technisch de laatste jaren nooit meegekund met de nieuwe spelers op de markt. Het nieuwe BlackBerry 10-platform moet hier verandering in brengen, onder andere met een Windows Phone People Hub-achtige functie. Of is het al te laat?

Goede ideeën worden altijd gekopiëerd: dat is een wet die altijd lijkt te kloppen, ook in de smartphonemarkt. Het ter ziele gegane WebOS van Palm/HP was de eerste die 'synergy' introduceerde: een plek waar je medium-onafhankelijk alle communicatie in het verleden met één contactpersoon kon overzien. Dit is iets wat Microsoft overgenomen heeft met de People Hub in Windows Phone: de plek waarbij o.a. mail, telefoon, facebook, Twitter en nog veel meer bij elkaar komt.

RIM begint ook door te krijgen dat dit een goed idee is, en introduceert deze functie ook in de aankomende iteratie van hun BlackBerry-platform. Volgens RIM zal dit hun gebruikers gaan aanspreken, zeker omdat 'BlackBerry altijd een erfenis van productiviteit heeft gekend'.

BlackBerry 10 wordt begin 2013 op de markt verwacht.

via: Informationweek

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.