De komst van e-books lijkt steeds meer op gang te komen. Inmiddels heeft Amazon hier al het nodige geld mee verdient en ook in de bekende digitale winkels van Apple en Google zijn inmiddels boeken te bestellen en te downloaden. Ook het Nederlandse Bruna wil graag hiervan de vruchten meeplukken en zal dit jaar nog gaan komen met de applicatie Bliyoo. Deze nieuwe app zal beschikbaar komen voor iOS en Android. Hoe de naam Bliyoo is ontstaan is onbekend, maar vermoedelijk is het een afgeleide van het woord bibliotheek.

Bliyoo App

Met de nieuwe Bliyoo applicatie wil Bruna de wereld van de e-books verder openbreken in Nederland. Voor een vast bedrag per maand kan er onbeperkt e-books gelezen worden. Hierbij komt de naamgeving weer enigzins om de hoek kijken, want ook in een bibliotheek betaal je een vast bedrag per maand voor het onbeperkt lezen van boeken. Voor dit vaste bedrag per maand zullen dan zowel boeken als tijdschriften beschikbaar komen en kunnen dan gelezen worden op een tablet, smartphone of zelfs op de PC of laptop. Wat het maandelijkse bedrag moet gaan worden kon Bruna helaas nog niet vermelden.

Voordat de nieuwe applicatie werkelijk wordt uitgerold gaat Bruna eerst uitvoering testen. Hiervoor zullen 50 gebruikers worden geselecteerd die hierna drie maanden lang de applicatie zullen testen en hun feedback geven. In eerste instantie zullen een vijftigtal boeken en tijdschriften beschikbaar gaan komen en Bruna heeft de intentie om dit verder uit te breiden. Onderhandelingen met uitgevers zijn echter nog in volle gang.

Bekendheid e-books

Het fenoneem e-books is in Nederland nog niet erg groot. Slechts een paar procent van de verkochte boeken is een e-book en volgens Bruna kan dit hoger liggen. Hierbij refereert Bruna naar de Verenigde Staten waarbij dit percentage vele malen hoger ligt. De drempel kan ook nog wel eens liggen bij de aanschaf van een e-reader, en met deze nieuwe applicatie van Bruna behoort dat tot de verleden tijd.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *