Omdat Leanr en Willem al een artikel geschreven hebben naar aanleiding van de press release van deze nieuwe netbook van HP, hoop ik in een korte live coverage vanaf CNTRSTG op de CES-vloer de belangrijkste aspecten te kunnen belichtten.

Het uiterlijke design lijkt in grote lijnen hetzelfde te zijn als het geval is bij het vorige model, de HP Mininote 2133. Dus hierbij de highlights en opvallende zaken van deze netbook:

 • Het klapmechanisme van het scherm is vergelijkbaar met het bekende Macbook design, waarbij het scherm “achter de laptop wegklapt.
 • Een van de grootste pluspunten is het bijna full size keyboard, dat het typ-comfort enorm verbeterd.
 • Enigszins afwijkend is het feit dat de knoppen van het touchpad niet onder het touchpad zitten, maar links en rechts. Dit zal dus enige gewenning vergen.
 • Het scherm is in een woord geweldig scherp en biedt voldoende oppervlak om je applicaties kwijt te kunnen. Uiteraard is de vormfactor een “widescreen”.
 • De unit die ik heb mogen bekijken draaide op Windows XP SP3, dat enorm snappy en snel reageert.
 • Aansluitend bij de eisen van de mobiele werker is een ingebouwde webcam boven het scherm, maar uitermate netjes weggewerkt.
 • Een grote bijdrage hieraan levert ook de Intel Atom processor, ten opzichte van de Via processor die in de 2133 gemonteerd was.
 • Qua connectivity is er bluetooth 2.0 aan boord alsmede wifi a/b/g/n-draft. Helaas echter geen ingebouwde 3G module die langzaam wel een must have begint te worden voor de echte mobiele werker.
 • Enigszins vreemd is de “bulky” batterij, die bijvoorbeeld niet horizontaal is verwerkt (uitstekend naar achter) maar verticaal zodat het toestel kantelt. Het geeft een gevoel van een extended battery, maar geeft het wel niet passen in het geweldig mooie design. Het heeft namelijk een echt zakelijke finish.
 • Het blijkt dat bovengenoemde battery inderdaad een extended battery is. Dit is een 6 cell variant in plaats van een 3 cell. Dit resulteerd tevens in een nagenoeg “verdubbeling” van de standby tijd.

Enige illustrerende foto’s
Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dus hierbij enige illustrerende foto’s die bovengenoemde punten aardig dekken.


Overview HP Mininote 2140


The back of the HP Mininote 2140, see the extended battery


De rechter zijkant:  HP Mininote 2140


En uiteraard ook de linker zijkant …


Erg cool zijn de blauwe LED’s van power en wifi on/off switches.


Overall impression:

Over smaak valt te twisten, maar persoonlijk vind ik het een mooie zakelijke finish. Het toetstenbord is in een woord geweldig, en heeft bijna de normale afmetingen van een full scale laptop keyboard. De meeste connectiviteits mogelijkheden zijn onboard, maar ik mis enigszins de aanwezigheid van een WWAN module. Wellicht zijn we enigszins verwend in Europa met een goed dekkend 3G netwek. Samenvattend is het een goed uitgebalanceerd device.

Reference list:

 1. HP 2140 specification list
Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *