Uit de kwartaalcijfers van Google blijkt dat de verkoop van de Nexus 6-smartphone en de Nexus 9-tablet niet echt geweldig loopt. Het bedrijf heeft toegegeven dat de slechte verkoop van de Nexus 6 en Nexus 9 geen positieve uitwerking had op de omzet. Daarentegen doet de Nexus 7-tablet het beter dan Google durfde te dromen.

Hogere verkoopprijzen

De Nexus 5 en Nexus 9 boden prima hardware voor een relatief lage prijs. Bij de opvolgers Nexus 6 en Nexus 9 vond er echter een koerswijziging plaats en de verkoopprijzen schoten de lucht in. Waar de Nexus 5 zo’n 299 pond in Groot-Brittanië kostte, heeft de Nexus 6 een prijskaartje van 499 pond. Het resultaat daarvan is nu zichtbaar: de betreffende smartphone en tablet zijn niet heel erg in trek bij het grote publiek.

Er wordt steeds minde hardware via de Play Store verkocht. Patrick Pichette (financiële directeur van Google) zegt dat de omzet de laatste jaren steeds met 23 procent per jaar groeide, tot een totale omzet van 1,8 miljard dollar. De afgelopen kwartalen daalde dit echter steeds met twee procent.

Nexus 7 verkoopt goed

Dat daling van twee procent is volgens Google te wijten aan de slechte verkoop van de Nexus 6 en Nexus 9 en aan wisselkoersschommelingen. Pichette: “Jaar op jaar is het lang niet zo goed als tijdens de verkoop van de Nexus 7 vorig jaar.” Blijkbaar heeft Google nog nooit zo’n succesvolle tablet gehad.

Ook de Motorola Nexus 6 was zeer snel uitverkocht in de Play Store. Google hield ook lang zijn mond wanneer de voorraad werd aangevuld. Dit moet ook zeker zijn invloed hebben gehad op de kwartaalcijfers van Apple.

Google gaat goed

De slechte verkoop van de Nexus 6 en Nexus 9 in Q1-2015 wil niet zeggen dat Google rode cijfers gaat schrijven. In de laatste drie maanden zette Google zo’n 17,3 miljard dollar om met een winst van 3,6 miljard dollar onder de streep. Daarvan komt 15,5 miljard uit advertenties en dat is een booming business: deze groeide met elf procent ten opzichte van Q1-2014.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

1 reactie

  1. Willem
    29 april 2015 op 13:56 — Beantwoorden

    Logisch, De N7 was een sucsesnummer gezien de lage prijs en top specificaties van deze tablet. Ik bezit er twee en ben erg tevreden mee. In plaats van met de 7″ tablets door te gaan willen ze de liefhebbers nu een 10″ tablet ( N9) aansmeren. Dat gaan niet werken. N7 liefhebbers houden nu eenmaal van een 7″display. Die had ik wel willen hebben.
    De N6 is VEEL teduur in vergelijking met een goede Samsung ( S5) telefoon, dus deze heb ik ook niet gekocht.
    Google heeft zijn uiterste best gedaan om mij als klant weg te jagen en het is hun gelukt !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *