Wederom verschijnen er afbeeldingen en filmpjes van de onaangekondigde Oppo R7 op het wereldwijde web. Maar nu in al haar glorie: de foto’s zijn glashelder. De telefoon wordt van verschillende kanten belicht.

Randloos?

De hoeken van het toestel zijn mooi afgerond. De randen aan de zijkant lijken daarentegen volledig afwezig. Het lijkt alsof het scherm helemaal doorloopt tot de metalen rand van de behuizing. Eigenlijk is dat onmogelijk en de fabrikant heeft dan ook een truc bedacht: aan de zijkant wordt het schermlicht afgebogen zodat het over het zwarte randje heen schijnt. Zo wordt het zwarte randje vrijwel onzichtbaar. Een slimme truc, en Oppo heeft er dan ook patent op aangevraagd. Het zal de Oppo R7 qua vormgeving zeker een bijzondere positie doen innemen op de smartphonemarkt.

Specificaties

Wat betreft specificaties weten we nog niet zoveel over de Oppo R7. Het toestel zou draaien op een Mediatek MT6795-processor met acht rekenkernen en 64bit-ondersteuning. Op de achterkant zou 20,7 megapixelcamera zitten en het toestel zou 4,85 millimeter dik zijn. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat de telefoon gepresenteerd wordt. Oppo brengt haar telefoons vooral in Azië aan de man, het is onbekend of er een Europese release aan te pas komt.

Oppo R7

Als klapper op de vuurpijl is er nog een Chinese videoreview verschenen waarin de telefoon (in zwart en witte variant) wordt belicht. Die kun je hier bekijken.

Eerder lekten er al foto’s en filmpjes van de verwachte telefoon uit. Daarbij vielen de afwezige schermranden aan de zijkant al meteen op.

Schermafbeelding 2015-04-29 om 13.48.42 Schermafbeelding 2015-04-29 om 13.48.32

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *