Dit is hem dan! De perfecte iPad case van Yoobao die ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd en multifunctioneel te gebruiken is. Lees snel verder waarom……….

Dat had ik zelf niet verwacht…..dat ik zo enthousiast kon worden van een case voor de iPad. Na de aanschaf van mijn iPad kwam ik al snel tot de conclusie dat deze echt niet zonder bescherming kon. De makkelijkste optie was dus de aanschaf van de standaard Apple Case voor 39 euro.

Een prima case lekker dun, handig in kijkstand en typestand te plaatsen dus tevreden. Eigenlijk niet dus want in de kijkstand blijkt het geheel toch wat instabiel en ook bleek de case na half jaar gebruik al kapot te gaan. De plekken waar ik deze vaak vast heb lieten los. Toen ben ik op zoektocht gegaan na een betaalbare case die ook nog eens voldeed aan de volgende eisen:

 • Zwart leder
 • Voldoende bescherming
 • Te gebruiken om makkelijk te typen
 • Te gebruiken om video te kijken in verschillende standen
 • De glasplaat van de iPad moet volledig vrij zijn
 • Maximum prijs: 50 euro

Een leuke uitdaging maar de Yoobao Magic Case voldoet aan alle punten en via Ebay voor maar 36,26 euro inclusief verzendkosten binnen een paar dagen op de deurmat!

Verpakking

De verpakking is in ieder geval niet waar je voor zult betalen want meer dan een iets dikker dan papieren soort van doosje is het niet. De reis heeft de verpakking ook geen goed gedaan want hoekjes zijn ingedeukt en er zitten de nodige vegen/krassen op.

Maakt niet uit want het gaat om de inhoud zullen we maar zeggen en die komt er in ieder geval ongeschonden uit. De Magic Case is dan ook het enige dat we aantreffen. Geen opsmuk, handleidingen of want dan ook. Elke euro zit duidelijk in het ontwerp van de case zal straks blijken.

Eerste indruk

Eenmaal uit de verpakking hebben we een stevig aanvoelende case te pakken. Duidelijk dikker dan de standaard Apple case maar het voelt als iets waar de iPad veilig in opgeborgen kan gaan worden. Ook de afwerking is netjes gedaan en het zwarte leder (ruikt ook prima overigens) steekt mooi af met de witte genaaide randen.

Uiteraard direct even de iPad erin plaatsen en dat gaat makkelijk en het mooie is dat de hele voorkant vrij blijft. Om te voorkomen dat je krassen maakt op het scherm of de achterkant is de binnenzijde gemaakt van zacht suede-achtig materiaal in een neutrale grijstint.

Daarna is het heel even puzzelen om de kijkhoeken te checken maar daarover later meer. Conclusie tot zover is dat de looks in orde zijn, het materiaal degelijk aanvoelt en het plaatsen van de iPad gaat makkelijk.

Opties

Zoals gezegd is deze specifiek door mij geselecteerd omdat twee zaken belangrijk waren. Makkelijk kunnen typen en de case in een optimale kijk positie kunnen plaatsen om een filmpje te kijken.

Filmpje kijken in drie posities naar keuze

Om dit voor elkaar te krijgen is de case voorzien van goed doordacht bevestigingssysteem. Als je de iPad plaatst zijn er namelijk 6 contactpunten waar de iPad mee op zijn plek wordt gehouden. Elke hoek heeft er eentje maar er zijn ook twee soort klemmen op zo ongeveer tweederde van de korte zijde van de iPad.

De truc is namelijk dat je de twee hoekpunten aan de kant van de klep kunt losklikken. De iPad wordt vervolgens dus vastgehouden door de twee overige hoekpunten en de twee klemmen aan de zijkant. De achterzijde van de case heeft vervolgens een uitsparing zodat je deze als het ware kunt omvouwen. Hierdoor kun je de vrijgekomen kant van de iPad in de uitsparingen van de case klep plaatsen en kiezen uit drie kijkposities.

Ideaal en doordat de klep plat op de ondergrond ligt heb je daar goede ondersteuning en zal de iPad zeker niet omvallen.

Makkelijk typen

Nu het typen. Dit is mogelijk zonder dat je de hoekpunten hoeft los te koppelen en je vouwt hiervoor simpelweg de klep naar achteren. Daarna schuif je de iPad naar je toe en wordt de iPad in de ideale hoek om mee te typen gezet.

Gebruik

Qua dagelijks gebruik is het ideaal dat je dus de bovenstaande opties hebt en het is eens goed om te bekijken hoe makkelijk dit in de praktijk werkt en of er echt geen nadelen zijn.

Plaatsen en bescherming

Plaatsen van de iPad is makkelijk en het beste doe je dit door de iPad schuivend in de eerste twee hoekpunten te plaatsen en dan met een drukbeweging de rest vast te klikken. De iPad zit stevig op zijn plaats en de klep kan gesloten worden en er is een extra stukje op de klep die over de case heen sluit ter vergrendeling. Perfect dus tot zover.

Sluiting en uitsparingen

Het openen en sluiten van de klep gaat prima maar als je de case wil ombouwen tot mini bioscoop moet je wel even worstelen om de twee hoekpunten los te klikken. Hiervoor moet je voor je gevoel toch wat kracht zetten en het is dus even zoeken hoe dit zo eenvoudig mogelijk gaat. Dan alle openingen. Omdat je alleen de hoekpunten en twee klemmen hebt blijft eigenlijk de hele zijkant vrij. De speaker, volumeknop, etc. zitten allemaal onbeschermd. Hier loop je dus nog een kleine kans op wat krassen maar door de hoekpunten is er toch sprake van de nodige bescherming.

Ook de koptelefoon uitsparing is vrijgehouden maar zit dicht op een hoekpunt dus als je een iets te grote stekker hebt kan het zijn dat het net niet past. Nu zijn de hoekpunten qua hoek niet precies hetzelfde dus je iPad even een slag draaien kan dan helpen.

Standen

De standen zijn perfect en alles ligt/staat stevig. Het enige verbeterpunt is dan ook als je de case helemaal opengevouwen hebt en de klep tegen de achterzijde aan hebt geopend. Je kan hem namelijk niet helemaal openklappen en dus in de portrait stand is de iPad wat onhandiger vast te houden. Je kan de klep ook niet helemaal terugklappen maar dan bungelt deze er een beetje bij. Kleine onhandigheid maar dat weegt niet op tegen de meer dan positieve andere punten.

Oordeel

 • Gebruik: Uitstekend
 • Design: Uitstekend
 • Functionaliteit: Uitstekend
 • Afwerking: Uitstekend

Gegevens:

Conclusie

Als deze case niet nog twee kleine verbeterpunten had gehad dan had ik deze waarschijnlijk een 9,5 of zelfs 10 kunnen scoren. Alles klopt namelijk aan deze zeer aantrekkelijk geprijsde case (36,25 euro). Het materiaal is stevig en netjes afgewerkt en de iPad zit er ook nog eens goed vast in opgeborden. Daarbij is de hele voorkant vrij gehouden en zijn alle zaken goed te bereiken zoals volume, power en het dock om te synchroniseren. Alleen een koptelefoon met een iets te grote stekker kan een probleem opleveren en dan moet je de iPad even een slagje draaien.

Wil je even werken op de iPad dan kan dat prima door deze in typen-modus te plaatsen en hij ligt dan stevig in de juiste hoek om prettig te typen. Wil je een filmpje kijken dan is met twee hoekpunten loshalen er een keuze uit drie posities. Het geheel staat ook nog eens stevig en kijkt perfect.

Het enige echte nadeel is dan ook de iPad in Portrait positie gebruiken met de klep helemaal naar achteren gevouwen. Dit kan namelijk niet en zorgt dat vasthouden ietwat lastiger gaat. Bij elkaar opgeteld wat mij betreft toch nog steeds de perfecte case

Positief

 • Mooie kwaliteit leer
 • Stevig ontwerp met nette afwerking
 • Zeer gunstige prijs
 • Perfect om mee te typen
 • Drie standen om video te kijken
 • Hele voorkant iPad is vrijgehouden
 • Alle uitsparingen zijn volledige vrij (speaker, volumeknoppen, synchronisatie, etc.)

Verbeterpunten

 • Koptelefoon zit dicht tegen hoekpunt aan, kan zijn dat stekker niet past en je de iPad anders moet plaatsen
 • Klep volledig omvouwen kan niet (dus in portrait wat lastiger vast te houden)

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *