Iedereen die benieuwd is hoe het mobiele Linux-besturingssysteem OpenMoko 2007 eruit komt te zien, kan alvast een kijkje nemen bij Marcin Juszkiewicz.

Marcin, die werkzaam is voor OpenedHand, heeft OpenMoko 2007.2 getest. Hij heeft een overzicht gemaakt van de schermen en de verschillende applicaties in dit nieuwe mobiele besturingssysteem. Kan het de vergelijking met Windows Mobile doorstaan? Oordeel zelf! Op het eerste gezicht is er niet veel verschil met andere mobiele besturingssystemen: ook hier een Today-scherm met toegang tot de telefoon, contacten, berichten en agenda. Er is ook een applicatielauncher op het tweede tabblad van het Today-scherm en de mogelijkheid om op het derde tabblad door de lijst van actieve applicaties te bladeren.

Zoals je ziet zijn er er al veel bugs opgelost maar werkt ook nog niet alles naar behoren. De ontwikkelaars mogen wel opschieten als ze de telefoons voor consumentengebruik nog in oktober bij de eindgebruikers willen hebben.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.