Ook Dell heeft in navolging van o.a. Sony en Samsung nieuwe Windows 8-producten gepresenteerd. De XPS 10 (zie eerste foto) is een ARM-gebaseerd WindowsRT-tablet met afneembaar toetsenbordje, terwijl de XPS Duo 12 een Windows 8 Pro tablet/laptop hybride is. Elke fabrikant probeert zich ook op design te onderscheiden tussen al het Windows 8-geweld.

 

Wat dat betreft lijkt de Dell XPS 10 erg op bijvoorbeeld de gisteren gepresenteerde Samsung ATIV en Asus Vivo, waarbij een relatief kleine en draagbare tablet vastgekoppeld kan worden aan een toetsenbordje voor gemak bij het typen en extra accupower. Iets wat Asus met de Transformer in het huidige tablettijdperk gepionierd had.

Veel wil Dell nog niet kwijt over de XPS 10: noch de prijs, specificaties of de beschikbaarheid. Het ziet ernaar uit dat men IFA 2012 in Berlijn gewoon wilde gebruiken om de wereld te laten zien dat de ontwikkeling van Windows 8-hardware vergevorderd is bij alle fabrikanten, maar dat de daadwerkelijke definitieve eindproducten nog op zich laten wachten.

Hetzelfde geldt voor de hieronder afgebeelde Dell XPS 12 Duo, een hybride tablet/laptop met kantelbaar scherm. Dit toestel is een 'volwaardig' Windows 8-toestel met een Intel-processor, en is dus zwaarder en krachtiger dan de hierboven genoemde XPS 10.

Of een dergelijk kantelscherm aanslaat bij consumenten is nog maar de vraag (heb altijd het idee dat de scharnieren breken als ik eroverheen aai), maar het is goed dat fabrikanten in ieder geval innovatief willen zijn met verschillende formfactors, en dat niet alles eenheidsworst is.

Bron foto's: CNet

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *