De smartphonefabrikant Archos heeft een primeur te pakken. De Archos 50 Cesium is namelijk de eerste smartphone die op het mobiele besturingssysteem van Windows 10 draait. Naast de 50 Cesium kondigt Archos ook de 50e Helium en Diamond S aan. De telefoons worden volgende week gepresenteerd tijdens de IFA-elektronicabeurs in Berlijn.

Archos is een Franse smartphonefabrikant. De Archos 50 Cesium blaast je niet meteen van je stoel af maar past eerder in het low-end segment. Toch krijg je daar een prima toestel voor.

50 Cesium en 50e Helium

archos-50-cesiumDe 50 Cesium heeft een 5-inch scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap draait de Snapdragon 210-chipset. Deze is voorzien van vier Cortex A7-kernen en klokt maximaal 1,1 GHz. De processor heeft 1 gigabyte werkgeheugen en 8 gigabyte intern tot zijn beschikking. Het interne geheugen is uitbreidbaar.

De telefoon maakt foto’s in 8 megapixels, de frontcamera telt er 2. De batterij heeft een capaciteit van 2100 mAh. Ook is dual-sim en 4G-ondersteuning aanwezig. De telefoon is 8,5 millimeter dik.

Ook brengt Archos de 50e Helium uit. Dit is dezelfde telefoon als de 50 Cesium, maar met een fundamenteel verschil qua software. Deze draait namelijk op Android 5.1 Lollipop.

Beide smartphones zijn vanaf november verkrijgbaar en kosten 99 pond, zo’n 135 euro.

Diamond Sarchos-diamond s

Verder brengt Archos de Diamond S uit. Ook deze heeft een 5-inch scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het scherm is voorzien van Gorilla Glass 3. Onder de motorkap draait de Mediatek 6753-processor. Deze heeft acht kernen en klokt maximaal 1,5 GHz. Deze heeft 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikbaar en een intern geheugen van 16 gigabyte, uitbreidbaar met microSD.

De camera van de Diamond S is beter dan die van de 50 Cesium en 50e Helium. De Diamond S maakt namelijk foto’s is respectievelijk 16 en 8 megapixels. De batterij heeft een capaciteit van 2,300 mAh. De telefoon is 8,4 millimeter dik. Ook deze is voorzien van dual-sim en 4G-ondersteuning.

De Diamond S (check ‘m hier) is vanaf november verkrijgbaar en kost 160 pond, dat is 230 euro.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *