Het was echt Samsung’s dag vandaag. Naast de Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft ook de Galaxy Note 5 vandaag het levenslicht gezien. Deze komt helaas niet beschikbaar in Europa, om concurrentie tussen de twee toestellen tegen te gaan.

Specificaties

Wereldwijd zijn recensenten nu al lovend over de Galaxy Note 5 (die best veel op de Galaxy S6 lijkt). For example: BGR noemt het het beste Android-phablet die de wereld ooit heeft gezien. “De hardware is prachtig, de software is verbeterd in élk opzicht. Daarnaast maakt de S-pen het opmerkelijk eenvoudig om productief te zijn.”

Veelbelovende woorden, op naar de specs. [Hoewel, de auteur op BGR nog toevoegt, of iets van bovenstaande de omzetdaling van Samsung tegenhoudt. Maar dat zullen we zien bij de volgende kwartaalcijfers.]

Ook de Galaxy Note 5 is voorzien van een 5,7 inch qHD-scherm. Net als in de Galaxy S6 Edge+ vinden we een 64-bits Exynos 7420-processor met 4 gigabyte werkgeheugen. Ook qua camera en accu wordt die lijn aangehouden: net als op de S6 Edge+ vinden we een 16-megapixelcamera tegenover een 5-megapixelfrontcamera en een 3,000 mAh-accu. De phablet draait op Android 5.1 Lollipop.

galaxy note 5

Extra’s

Met een nieuwe camera-optie kun je livestreamen op YouTube. Het oplaadproces is korter geworden. NFC-technologie is aanwezig. Ook is het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner en hartslagmeter. Daarnaast vinden we natuurlijk de S-Pen terug.

De afmetingen van het toestel zijn 153 bij 76 millimeter. De phablet is 6,9 millimeter dik en weegt 171 gram, net ietsje zwaarder dan de Galaxy S6 Edge+.

Het toestel komt beschikbaar in ‘Black Sapphire’ en ‘White Pearl’. Alhoewel, ‘beschikbaar’.. voorlopig niet in Europa. Dat omdat de fabrikant concurrentie tussen de twee toestellen wilt vermijden.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!