Microsoft is achter de schermen bezig veranderingen door te voeren in de Windows Store voor het downloaden van applicaties. In zowel Windows Phone 7 als 8 was het zo, dat je via je mobiele dataplan slechts apps kleiner dan 20 MB kon downloaden. Deze limiet is nu verhoogd naar 50 MB. Apps die groter zijn dan dit, kunnen alleen via een WiFi-verbinding gedownload worden.

De limieten zijn typisch een vorm van zelfbescherming die Microsoft heeft geimplementeerd in de Windows Store. Tegenwoordig zijn ongelimiteerde data-abonnementen óf heel duur óf alleen in combinatie met een kortingsactie te verkrijgen, en veel mensen hebben een limiet van bijvoorbeeld 200 of 500 MB per maand. Wanneer je per ongeluk een applicatie download van 20 MB, schiet je hier al gauw overheen.

Hoe dan ook, met de aanstaande introductie van bijvoorbeeld 4G-netwerken, en de bijbehorende verhoging in snelheden, betekent dit dat 20 MB in een paar secondes is gedownload, en dat de limieten eigenlijk omhoog zullen moeten. Microsoft speelt hierop in door de app download limiet van 20 MB per app te verhogen naar 50 MB per app voordat WiFi wordt ingeschakeld.

Het is mogelijk dat mobiele operators ook een zegje hebben in wat de limieten zijn; in dat geval lijkt het me verstandig dat operators de limieten gewoon uitschakelen bij ongelimiteerde abonnementen.

via

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *