DVD2Smartphone is een erg makkelijk te gebruiken programma om uw DVD’s om te zetten naar de Smartphone.

Het programma is extreem makkelijk in gebruik en is voor iedereen toegankelijk. Dus heeft u nog nooit DVD’s omgetoverd in een voor de Smartphone bruikbaar formaat dan kan met dit programma en is het echt voor iedereen mogelijk om deze vervolgens te bekijken op de Smartphone.

Wat wordt er geleverd

Na de aanschaf krijgt u een prachtig mooi en zeer makkelijk te gebruiken programma om al uw favoriete films om te zetten naar Smartphone formaat. Bij de installatie wordt er ook nog eens een gratis media speler geïnstalleerd waarmee u uw films kan bekijken. Het programma is grafisch mooi afgewerkt en de interface is gemakkelijk en overzichtelijk. De onderliggende opties zijn makkelijk te bereiken en simpel van opzet zodat het voor iedereen makkelijk te gebruiken is.

Verder ontvang je na aanschaf het programma zelf en een registratiesleutel. Het programma is na betaling direct te downloaden (de registratie sleutel krijgt u via de e-mail toegezonden) of u gebruikt de trial versie zodat de software eerst kan worden uitgeprobeerd. Deze trial versie heeft echter een beperking en kan maar enkele minuten van een DVD omzetten.

De installatie

Als u het programma heeft gedownload en de registratie sleutel heet ontvangen kunt u de software gaan installeren. U installeert het programma op Desktop PC en aan het eind van de installatie wordt gevraagd om de registratie sleutel in te voeren en kan de installatie worden afgerond. Na de installatie is het raadzaam om uw Desktop PC even te herstarten, dit doet u om er zeker van te zijn dat alle programma onderdelen goed in het register zijn weg geschreven.

Het eerste gebruik

Na de restart van de PC kunt het programma via startalle programma’sDVDtoMobile openen. Het scherm toont u dan een simpel overzicht van de mogelijkheden en dat is eigenlijk alles wat u nodig heeft. Er zijn overigens wel een aantal onderdelen die u kunt instellen, deze zullen later worden besproken. Op uw scherm ziet u een Smartphone met daarin het scherm een knop “open” en rechts ziet u diverse informatie staan.

Simpele start
U stopt een DVD in de DVD speler op sw PC en stop het automatisch afspelen als dit bij u is geactiveerd. U klikt nu op de knop “Open” en u krijgt het overzicht van wat zich er op de DVD bevindt. U kiest nu het bestand met de langste speeltijd, dit is de film en alle overige bestanden zijn vaak menu structuur en andere zaken. Vervolgens is de knop “Open” veranderd in “Action”. Door nu op “Action” te klikken wordt de procedure gestart. De volgende procedure voor het omzetten bestaat uit twee onderdelen. De eerste is het uitpakken van de DVD de tweede is het omzetten van nde DVD naar het Smartphone formaat. De eerste stap neemt ongeveer 2 á 3 uur in beslag, stap twee neemt ongeveer een half uur in beslag.

De opties.

  • Audio (geluid)
  • Subtitels (Ondertiteling)
  • Special DVD features ( Speciale DVD onderdelen)
  • Brightness (Helderheid)
  • Audio / Video sync (synchroniseren audio en video)

Audio
Onder audio kunt u de gesproken taal selecteren welke mee wordt omgezet zodat u bij het bekijken van de film ook de ondertitel in de gewenste taal kunt meelezen. Let er wel op dat Engels 2 of 3 keer in de lijst voor komt bij sommige DVD’s. Vaak is ook het commentaar van de regiseur onder de film in engels en dat is erg vervelend als een film is omgezet en dan blijkt dat niet de echte ondertitel zichtbaar is maar het commentaar van de regisseur.

Ook zijn het aantal geluidskanalen te selecteren (deze zijn wel gekoppeld aan de taal) vaak staat er standaard 6 kanalen (6ch) audio en dit is meer dan de Smartphone (stereo) kan weergeven kies daarom 2 kanalen (2ch). Let er hier ook weer op dat je niet het commentaar van de regisseur gebruikt. Ook is er de mogelijkheid om het volume te verlagen ten opzichte van het orgineel, dit kan helpen voorkomen dat uw speaker gaat kraken of vervormen omdat het geluid te hard is.

Subtitles (ondertiteling)
Onder het kopje

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

1 reactie

  1. 25 maart 2017 op 21:09 — Beantwoorden

    dat zou echt handig zijn maar de vraag is nu moet, je internet gebruiken? kun je u eigen dvd’s op u toestel overzetten zonder al te veel ingewikkelde dingen te doen zoals je tegenwoordig moet doen om u films op u smartphone te kijken. programmas gelijk rip dvd of converter. ja dan zou het inderdaad erg goed zijn maar enkel bij dit toestel. dan zouden ze het bij de andere ook mogen doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *