Door de komst van UMTS en HSDPA zou je verwachten dat EDGE ten dode is opgeschreven. Maar netwerkbedrijf Ericsson is nog druk bezig om de snelheid verder op te voeren.

Ericsson kondigde op de CeBIT aan dat ze verwachten dat in 2009 een snelheid van 1Mbps haalbaar moet zijn. De nieuwe variant heet EDGE Evolution en betekent dat er een software-upgrade voor het bestaande EDGE-datanetwerk moet worden uitgevoerd. EDGE is daarmee 300% sneller dan de huidige EDGE-netwerken. GSM-gebruikers kunnen daarmee upgraden naar een snelheid die nu in de VS via CDMA EV-DO en WCDMA 3G haalbaar is.

In Nederland lijkt EDGE een voorbij station, omdat de enige aanbieder (Telfort) het netwerk deze zomer gaat uitschakelen. Toch wordt het wereldwijd nog erg veel gebruikt: volgens Ericsson zijn er op dit 196 EDGE-netwerken in gebruik, waarvan de helft wordt verzorgd door Ericsson.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.