RIM werkt nog steeds hard aan de vernieuwing van de BlackBerry-lijn. Waar de eens zo populaire Canadese maker van smartphones aan alle kanten afgeschoten wordt als het gaat om innovatie ten opzichte van concurrenten Apple en Google, is er inmiddels een BlackBerry 10 prototype toestel gebouwd en op de foto gezet.

Te zien is een touchscreen-online device dat veel weg heeft van de meest populaire toestellen van dit moment, zoals de iPhone 4 of de Galaxy S II. Het kenmerkende toetsenbordje van de BlackBerry lijkt geen toekomst meer te hebben nu mensen zo langzamerhand meer gaan wennen aan het typen op een capacitieve touchscreen.

 

Het gaat hier om een zogenaamde 'developer prototype'. Een zeer basis toestel met een formfactor die geen gelijkenis met een uiteindelijk product hoeft te vertonen. Een toestel die ontwikkelaars alvast in handen kunnen krijgen om applicaties mee uit te testen die voor BlackBerry 10 geschreven zijn.

Mijn mening: ziet er strak uit, maar RIM loopt wel de kans om loyale klanten die nog bij het bedrijf zijn gebleven vanwege de kenmerkende toetsenbordje (o.a. de halve Nederlandse jeugd, dus…) voor het hoofd te stoten.

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *