Is de tabletmarkt op zijn retour? Of hebben zoveel mensen een tablet die voorlopig nog niet aan vervanging toe is? Vast staat dat in het tweede kwartaal van 2015 wederom wereldwijd minder tablets zijn verscheept.

Minder tablets

Er zijn 44,7 miljoen tablets verscheept in het tweede kwartaal van 2015. Dat is zeven procent minder ten opzichte van een jaar geleden. Dezelfde periode vorig jaar lag dit aantal namelijk op 48 miljoen.

Vooral Apple en Samsung leveren hierbij in. Zij zagen hun marktaandeel op de tabletmarkt dalen. Apple verscheepte in het tweede kwartaal 10,9 miljoen tablets, vorig jaar lag dat aantal op 13,3. Waar Apple’s marktaandeel daalde van 27,7 naar 24,5 procent. Samsung verscheepte 7,6 miljoen tablets, tegenover 8,6 miljoen vorig jaar. Samsung’s marktaandeel op de tabletmarkt is van 18 naar 17 procent gedaald.

Daarentegen zien kleine merken de grote kansen. Zo verscheepte Huawei 1,6 miljoen tablets: een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Ook LG verscheepte er 1,6 miljoen, zelfs een verdriedubbeling van het jaar ervoor.

Verdeling tabletmarkt

Op dit moment heeft Apple met 24,5 procent bijna een kwart van de tabletmarkt in handen. Samsung telt 17 procent, gevolgd door Lenovo met 7 procent. Huawei telt nu 3,7 procent en LG telt er 3,6 procent. De laatste 45,6 procent marktaandeel is in handen van overige merken.

De cijfers zijn afkomstig van marktonderzoeker IDC.

tablets

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!