Jean-Louis Gassée is een oudgediende in Sillicon Valley, en bovendien ook ex-adviseur van Nokia. Enkele jaren geleden werd hem gevraagd wat Nokia moest doen. Zijn antwoord: Android. Zijn antwoord is tot op de dag van vandaag nog niet veranderd, en als het even kan, moet volgens Gassée de huidige CEO van Nokia, Stephen Elop, op de schopstoel.

Eerlijk is eerlijk, Jean-Louis Gassée heeft een behoorlijke staat van dienst. Deze man heeft ooit aan de top gestaan bij Apple, heeft het bekende BeOS-besturingssysteem gemaakt, en is voorzitter van de Raad van Bestuur van PalmSource geweest, de maker van het PalmOS-besturingssysteem.  Echter, dit zijn allemaal zaken uit het tijdperk dat de dinosauriërs nog vrij graasden op de wereld. Heeft deze man nog een mening over de huidige mobiele markt?

Nou en of: hij memoreert dat enkele jaren geleden hem door Nokia werd gevraagd wat ze moesten doen. Android was volgens Gassée het antwoord. De Ovi Store van Nokia moest dan speciaal voor Nokia-Android-toestellen open blijven, en Nokia zou onderscheidend genoeg geweest zijn qua toesteldesign om Samsung, HTC en de rest achter zich te laten.

Stel je je eens voor: een Lumia 800 of 900 met Ice Cream Sandwich, zou dan niet mooi zijn?

Gassée vindt Elop een lichtgewicht en vindt hem niet toereikend qua kennis van de toeleveringsketen van leveranciers. Maar meer kritiek heeft hij op Olli-Pekka Kallasvuo, de ex-CEO van Nokia. Hij had namelijk de macht om het Android-advies over te nemen, maar dit heeft hij in de wind geslagen.

Blijkbaar vindt Gassée het nog steeds pijnlijk dat zijn advies niet is overgenomen. Maar eerlijk is eerlijk: soms droom ik ook wel van een Android-toestel met Nokia-uiterlijk. Ik denk dat Nokia met hun design een behoorlijke kans had gemaakt tegen Samsung en HTC.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *